Speculeren: hopen op winst op de korte termijn

Je kunt gaan beleggen, je kunt echter ook speculeren. Tussen deze twee manieren van werken bestaat nogal wat verschil. Het grootste verschil tussen beleggen en speculeren is dat je bij speculeren vooral gaat voor succes in de vorm van rendement op korte termijn. Beleggers kiezen juist vaker voor de langere termijn. Maar wat zijn etf's? In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de belangrijkste onderwerpen op dit gebied.

Winst maken door snel te reageren op veranderingen in de koers

Als je besluit te gaan speculeren, dan ga je handelen in effecten in de verwachting om winst te kunnen maken door middel van veranderingen in de koers van het effect. Een speculant gaat voor rendement op de korte termijn in de vorm van stijgingen of dalingen in de koers van een bepaald effect. Er bestaat dus  wel degelijk een groot verschil tussen speculeren en beleggen. Iemand die belegt investeert in de aankoop van aandelen van een bedrijf. Daarbij is de bik wat meer gericht op de toekomst, op succes en rendement op de langere termijn dus. 

De speculant richt zich altijd op succes op de kortere termijn

Iemand die speculeert heeft vaak maar een doel en dat is profiteren van de schommelingen in de markt.  Dit gebeurt door long of short te gaan, door te kopen of te verkopen dus. In essentie werken speculanten alleen met producten die werken met de hefboomfunctie. De reden is simpel; op die manier kunnen met relatief kleinere bedragen toch mooie rendementen scoren. En dat is precies wat iemand die gaat speculeren wil gaan doen. Natuurlijk is het bij speculeren niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook nu liggen risico’s op de loer en bestaat dus de kans dat je geld gaat verliezen. 

De voordelen van ETF’s

Hoe je ook wilt gaan beleggen, kennis van zaken is essentieel bij het scoren van een mooi rendement. Als je te weinig van de materie weet, dan is het maken van rendement op het ingelegde geld nagenoeg onmogelijk.  Zorg dus dat je altijd voldoende parate kennis hebt om zo de kans op rendement te vergroten. Dan nog even over de voordelen ETF’s. Het grote voordeel van ETF’s is dat het voor de meeste beleggers erg voordelig is. Ook is sprake van een grote mate van handels flexibiliteit en een brede markt blootstelling. ETF's zijn ook flexibeler in vergelijking met de traditionele beleggingsfondsen.  Ook wat betreft ETF’s geldt dat je alleen kans maak op rendement als je genoeg kennis van zaken hebt.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe zorg je voor een goed georganiseerde uitvaart?

Het overlijden van een dierbare valt vrijwel altijd zwaar. Om ervoor te zorgen dat...

Een merk registreren

Waarom zou u een merk vastleggen? Als startende ondernemer is er veel te verkennen...

De beste tips voor het kopen en verkopen van crypto

Wil jij beginnen met investeren in crypto of ben jij al even bezig maar...

Met deze accessoires je woonomgeving prachtig restylen

Thuiskomen na een dag hard werken moet altijd aanvoelen als een warm en zacht bedje....