De goedkoopste zorgverzekering voor jongeren

Het kan zijn dat je binnenkort 18 wordt en je zelf je zorgverzekering moet gaan betalen. Het kan ook zijn dat je een student bent en daarom het liefst zo min mogelijk premie wilt betalen. In beide gevallen biedt de jongerenverzekering uitkomst. Maar voordat je de vruchten kunt plukken, nemen we de belangrijkste dingen die je moet weten over een zorgverzekering even door. Zo kun jij straks een nieuwe zorgverzekering kiezen die niet alleen bij de zorg past die jij nodig hebt, maar die ook past bij het leven van jongeren.  

Wat je moet weten over zorgverzekering

Er zijn een paar begrippen die je maar beter kunt begrijpen voordat je überhaupt je zoektocht naar jouw zorgverzekering begint. We willen namelijk niet dat alles je straks begint te duizelen en je geen keuze durft te maken. Zo ingewikkeld is het namelijk niet. Om te beginnen heb je de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Een basisverzekering is in Nederland verplicht om te hebben. De overheid bepaalt wat de basisverzekering vergoed en wat er dus in het basispakket zit. Een aanvullende verzekering is een extra verzekering die je kunt nemen voor alles dat niet in het basispakket zit. Het basispakket wordt ieder jaar opnieuw samengesteld, maar je kunt ervan uitgaan dat tandartskosten niet worden vergoed met een basisverzekering. Daarom nemen veel mensen een aanvullende tandartsverzekering. Een aanvullende zorgverzekering is vooral voordelig wanneer je regelmatig van bepaalde zorg gebruikmaakt. 

Een jongeren zorgverzekering als goedkopere optie

Voor jongeren die veel zorg nodig hebben is het natuurlijk goed om te kijken naar een aanvullende zorgverzekering. Als je vaak gaatjes hebt of als je kampt met een langdurige blessure is het zeker niet aan te raden om te bezuinigen op je zorgverzekering. Maar er zijn ook veel studenten die helemaal niet zoveel gebruikmaken van zorg. Een lagere premie is voor hen meer dan welkom. Daarom hebben zorgverzekeraars de jongeren zorgverzekeringbedacht. Omdat jongeren online een stuk behendiger zijn dan oudere mensen, kunnen zorgverzekeraars jongeren minder laten betalen. Zij regelen zelf hun declaraties en checken andere zaken via de app. Een jongeren ziektekostenverzekering is dus goedkoper, omdat je zelf online regelt wat je moet regelen en niets meer. Ook je eigen risico en je declaraties zijn makkelijk in de app te vinden. 

Zelf regelen betekent dus minder betalen

Door alles zelf te regelen via de app hoeft de zorgverzekeraar ook weer minder te doen en die heeft daar wat voor over. Voor jongeren is het een eitje om de app er even bij te pakken. Check van te voren of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt of dat je eigenlijk wel zonder kan. Maar zorg er vooral voor dat je maandelijks niet te veel geld kwijt bent aan een zorgverzekering en sluit een jongeren ziektekostenverzekering af!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Boek de mooiste vakanties in Europa

Na lang wachten is het weer simpeler om in het buitenland op reis te...

Wat zijn de beste kazen om te kopen?

Wanneer je kaas wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen die je eerst...

Een leuk silent disco feest plannen? Zo doe je het!

Het is weer die tijd van het jaar - de zomer staat voor de...

Een tijdelijke traplift huren 

Als je een auto-ongeluk hebt gehad of het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval,...