Je huis goed onderhouden

Je huis is vaak een plek waar je een langere tijd in wil wonen. Het is dan belangrijk dat je je huis goed onderhoudt. Zowel van buiten als vanbinnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kozijnen schilderen, dakgoten reinigen maar ook gevelonderhoud is heel belangrijk. Gevelonderhoud omvat eigenlijk alles wat te maken heeft met de buitenmuur van je huis. Dit heet namelijk de gevel van je huis. Deze moet je goed onderhouden. Vaak kan je aan de voegen tussen de stenen zien als dit onderhoud nodig is. Maar zorg dat je er op tijd bij bent, want als je het te laat constateert kan het al zo zijn dat er vocht en vuil je muur binnendringt. Behalve dat het onderhouden van je gevel belangrijk is voor de levensduur van je huis, ziet het er vaak ook nog eens een stuk beter uit nadat het net is onderhouden. Je huis krijgt er een hele nieuwe uitstraling van. 

Voegwerk

Wanneer je gevelonderhoud wil laten toepassen door een expert is het handig om het bedrijf te benaderen. Vervolgens kunnen zij met je meedenken wat er nodig is en hoeveel tijd dit gaat kosten. Vervolgens wordt er een stappenplan opgesteld. Zodat je precies weet wat er qua onderhoud gaat gebeuren aan je gevel. Vaak beginnen ze met het voegwerk. Het ligt aan de staat van je voegen hoe intensief dit gedaan wordt. De voegen kunnen namelijk hersteld worden, maar als ze er erg slecht aan toe zijn kan er ook gekozen worden om de hele gevel opnieuw te voegen. Dit wordt en voegrenovatie genoemd. De nieuwe voegen in de gevel zijn goed voor de levensduur van de gevel. Deze oude voegen kunnen er zowel uitgehakt of uitgeslepen worden, hier wordt per voeg gekeken wat het beste werkt. Want we willen de gevelstenen zo min mogelijk beschadigen.

Impregneren van de gevel

Nadat het voegwerk is aangepakt wordt de muur gereinigd. Na deze reiniging is de volgende belangrijke stap: impregneren gevel. Er wordt hierbij een extra laag op de gevel aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de gevel makkelijker schoon te houden is. Dit komt omdat het vuil er niet makkelijk in kan trekken, ook voorkomt het eventuele schimmelvorming of vochtschade op de muur. Door het impregneermiddel worden namelijk de poriën van de muur gedicht. Zodat er dus geen vocht doorheen kan. Dit zorgt ervoor dat je gevel weer een lange tijd mee kan gaan. Dit is natuurlijk heel fijn als je nog een lange tijd in je goed onderhouden huis wil wonen.  

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Waardering tonen aan je werknemers

Veel mensen die in dienst zijn van een bedrijf vinden het erg fijn om...

Wat kun je als werkgever doen om je personeel tevreden te houden?

Als jij een eigen bedrijf hebt of een leidinggevende functie bekleedt bij een groot...

Steeds meer nieuwe auto’s op de Nederlandse wegen

Viel het in het verleden nog op als je in Duitsland reed, dat er...

Thuis een werkplek maken

Afgelopen jaar moest iedereen die dat kon (en eigenlijk ook iedereen die dat niet...