Is EPDM lijm gevaarlijk?

EPDM lijm is een soort lijm die gebruikt wordt om EPDM mee vast te maken. EPDM is een speciaal soort rubber waar voor toepassingen buiten veel gebruik van wordt gemaakt. Echter vragen veel mensen zich af of het een gevaarlijke lijm om gebruik van te maken is. Sommige vormen van lijm kunnen namelijk wel gevaarlijk zijn. Om je hier een goed beeld van te geven, zullen we hieronder kort stilstaan bij dit onderwerp.

Wat is EPDM precies?

Niet iedereen weet wat EPDM is. EPDM is een vorm van samengesteld rubber. Er zijn drie vormen van rubber die gebruikt worden bij het produceren van EPDM. Onder andere propeen, etheen en dieen worden gebruik bij het produceren van EPDM. Hierdoor is het een sterk materiaal om gebruik van te maken.

EPDM is bestand tegen warmte van -30 tot 130 graden. Verder is het goed bestand tegen ozon, uv straling en veroudering. Ook kan het tegen verschillende zuren en basen. Hierdoor is EPDM een ideaal materiaal om buiten te gebruiken. Vooral voor daken wordt EPDM veel gebruikt.

De daken van EPDM zijn erg handig om gebruik van te maken. Dit komt omdat een dak van EPDM relatief goedkoop, efficiënt en makkelijk om gebruik van te maken is. Hierom kiezen veel mensen voor EPDM als materiaal voor hun dak. Om te voorkomen dat EPDM van het dak af vliegt, wordt ook EPDM lijm veel gebruikt. Echter weet niet iedereen hoe veilig dit materiaal is om te gebruiken.

Veiligheid van EPDM

Sommige mensen hebben een aantal vraagtekens bij de veiligheid van EPDM. Dit komt omdat EPDM een materiaal is dat er voor sommige mensen niet al te veilig uit ziet. Vaak ligt de grootste vraag bij de brandbaarheid van EPDM. Dit komt omdat sommige mensen denken dat EPDM wel in vlammen op kan gaan.

Gelukkig zijn er in Nederland wetten over veiligheid van daken. Om gebruik te maken van een dak van EPDM, moet het materiaal eerst aan een aantal eisen voldoen. Zo mag het niet zomaar in vlammen op gaan door vliegvuur. Vliegvuur zijn vonken en andere manieren waarop vuur op het dak terecht kan komen.

Bij EPDM zult u hier geen gevaar bij hebben. Dit komt omdat EPDM altijd vliegvuurbestendig is. Hierdoor zal je huis niet in vlammen op gaan als er een vonk op EPDM terecht komt. Als er een grote huisbrand is, zal EPDM wel in vlammen op gaan. Dit is echter niet te voorkomen als het gaat om dit soort materialen. Ook bij EPDM lijm is dit het geval.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe maak ik de sfeer in huis romantisch? 5 woontips.

Wil je weten hoe je de romantiek in huis brengt? Aaibare stoffen, warme kleuren...

Stevige LP hoezen

Ben je een fervente fan van langspeelplaten dan streef je er altijd ernaar om...

Revolutionize Your Garden Cleanup: Puinzakken & Tuinaarde Big Bag Tips

Every gardener knows that maintaining a beautiful and thriving garden requires a lot of...

Weer parijs

Parijs, de romantische stad van licht en liefde, is nog steeds een magische bestemming...