Muizen gespot op het werk? Zo kom je snel van ze af!

Ben je ondernemer en heb je muizen op de werkvloer gespot? Of vermoed je dat muizen hun weg naar je bedrijf gevonden hebben? Dan is dit natuurlijk erg onhygiënisch en alles behalve representatief voor je bedrijf. Je wil dan ook snel van de muizen af en voorkomen dat je straks te maken hebt met een grote muizenplaag! Maar hoe kom je snel van de muizen bij je bedrijf af? Je leest het in dit blog.

Hoe kun je de aanwezigheid van muizen herkennen?

Muizen maken er geen geheim van dat ze zich in je bedrijfspand bevinden. Je kunt dan ook gemakkelijk weten of er zich muizen in je pand bevinden aan de hand van de onderstaande kenmerken:

  1. Muizenkeutels

Muizen laten vaak veel uitwerpselen achter. De uitwerpselen zijn zo’n 3 tot 6 millimeter groot en hebben een lange, dunne vorm (veel mensen vinden ze lijken op hagelslag). Vind je dit soort uitwerpselen? Dan heb je muizen in je (bedrijfs)pand.

  1. De vreemde geur 

Merk je al enige tijd een vreemde geur op binnen je bedrijfspand? Ruikt het naar musk of ammoniak? Dan bestaat er een grote kans dat je last hebt van muizen. Je ruikt de muizen zelf of de urine die ze achterlaten (deze ruikt naar ammoniak).

  1. Gescheurd of beschadigd materiaal

Kom je regelmatig gescheurd karton, papier of kapotte kabels tegen? Dan heb je mogelijk last van muizen die dit materiaal gebruiken voor hun nestje(s).

Wat kun je doen tegen muizen? 

Weet je zeker dat je last hebt van muizen in je bedrijfspand? Dan is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te bestrijden. Zo kun je voorkomen dat ze nestjes gaan maken en zich (nog sneller) gaan vermenigvuldigen. Dit zijn de beste opties:

  1. Muizenvallen plaatsen

Weet je waar de muizen zich regelmatig begeven? Plaats daar dan muizenvallen. Je kunt kiezen uit een knijp-, kantel- of kooival als een diervriendelijke optie. Bij kantel- en kooivallen blijven de muizen leven en moet je ze zelf buitenplaatsen (met het risico dat ze terugkomen). Een knijpval doodt de muis gelijk.

 

  1. Professionals inschakelen 

De beste manier om snel van muizen af te komen, is het inschakelen van professionals op het gebied van muizenbestrijding. Zij weten precies hoe ze dit aan moeten pakken en beschikken over middelen waar jij geen toegang toe hebt. Zo kom je het snelst van de muizen af. Er zijn veel goede muizenbestrijders, ook bij jou in de buurt. Of het nu gaat om muizenbestrijding Amsterdam, Zwolle of Maastricht, je kunt altijd wel hulp dicht bij jouw bedrijf vinden.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe lang gaat batterij macbook pro mee? 

Iedereen kan weleens problemen hebben aan zijn of haar laptop. Hierbij maakt het niet uit...

Het investeren in panden

Investeren is een heel breed woord. Dit houdt in dat je in een hele...

Met deze accessoires je woonomgeving prachtig restylen

Thuiskomen na een dag hard werken moet altijd aanvoelen als een warm en zacht bedje....

De magische bonen van de wereld

We worden steeds creatiever met ons eten. Steeds vinden we weer nieuwe manieren om...