Steeds meer nieuwe auto’s op de Nederlandse wegen

Viel het in het verleden nog op als je in Duitsland reed, dat er gemiddeld genomen een stuk meer nieuwe auto’s op de weg reden. Tegenwoordig rijden er echter gemiddeld genomen een stuk meer Nederlanders in een jonge auto dan in het verleden. Al zijn er nog wel duidelijke verschillen te zien in de modellen waar onze oosterburen in rijden.

Ondanks onzekerheid toch een nieuwe auto

Ondanks dat de omstandigheden van vandaag de dag voor een stuk meer onzekerheid hebben gezorgd, zijn de meeste mensen van de grootste schrik bekomen en worden er weer nieuwe auto’s gekocht. Ondanks dat velen liever voor een gebruikte auto kiezen, zijn er ook genoeg mensen die de keuze maken om een nieuwe auto aan te schaffen bij de dealer.

Consumenten lenen geld voor een nieuwe auto

Iets wat steeds vaker voorkomt, is dat mensen bereid zijn om geld te lenen voor een auto. Op websites zoals lease.auto, wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de handige calculators. Je kunt met dat soort calculators namelijk exact berekenen hoe hoog je maandlasten zullen zijn. Bij de lease calculator kun je voor financial lease aangeven of het om een btw-auto gaat of om een marge auto. Daarnaast kun je het leasebedrag, de slottermijn en de looptijd invullen waardoor je direct de maandlasten kunt bekijken en een offerte aanvragen.

Geld lenen niet alleen maar voor bedrijfswagens

Waren het eerder vooral de bedrijfswagens waren die met vreemd vermogen gefinancierd werden, zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die ook privé de keuze voor lease maken. Meer zekerheid met operational lease blijken ook steeds meer mensen aan te spreken. Ondanks dat het maandbedrag hoger is, kan men zorgeloos rijden zonder bang te hoeven zijn voor extra kosten. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk voor mensen die gewend zijn om vaak stil te staan met hun oudere auto. De kosten die betaald moeten worden voor reparaties lijken altijd op het verkeerde moment te komen. Hierdoor kiezen veel mensen er liever voor om meer te betalen en daardoor ook meer zekerheid te hebben.

Doordat steeds meer mensen de mogelijkheden van auto’s leasen ontdekt hebben, zien we nu in Nederland dat het wagenpark een stuk gemoderniseerd is. Uiteraard hebben de relatief lage bedragen waar je een nieuwe auto voor kunt kopen, ook grote invloed op de verkopen.  Al zijn het voornamelijk de kleine zuinige auto’s die steeds vaker verkocht worden bij de dealer. Het zijn in ieder geval wel een stuk jongere auto’s die ook nog eens een stuk minder schade aanbrengen aan het milieu.

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe scoor ik voordelige zakelijke energie?

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Een groot deel van die groep ondernemers beschikt...

Metalen kunnen op verschillende manieren bewerkt worden

Steeds vaker hebben bedrijven specifieke onderdelen of producten nodig die op de een of...

Redenen om te kiezen voor glasvezel

Het internet is een ontwikkeling die sinds kort is komen opbloeien, steeds meer mensen...

Verschillende soorten vloeren voor in huis

Ga je verhuizen of is je huidige vloer in huis aan vervanging toe? Dan...