Vakantievieren in eigen land

Steeds meer mensen gaan op vakantie in eigen land, en met veel goede redenen. Op vakantie in Nederland is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de ziel. Maar hoe plan je nu de perfecte vakantie waar je al jaren van droomt, enkele kilometers van je voordeur? Kan je écht goed vakantievieren in een groepsaccommodatie 30 personen of een vakantiepark Veluwe met zwembad?

Natuur 

Het fijnst aan vakantievieren in Nederland, behalve dat je dus relatief dicht bij huis blijft én bijdraagt aan het Nederlandse toerisme, is dat ons kleine landje eigenlijk alles te bieden heeft. Als je bijvoorbeeld graag de natuur in trekt en het liefst wekenlang kampeert, met alleen je reisgenoten en je tent, of juist lekker op fiets -en/of wandelvakantie wil; voor alle soorten natuurvakanties kan je in je eigen land terecht. Denk aan de glooiende heuvels van Zuid-Limburg, de prachtige wandelpaden en bossen in en rondom de Mokerheide; maar ook natuurlijk de Veluwe met alle wandelroutes én mooie vakantieparken in de buurt. En dan hebben we het nog niet eens over onze kust; de mooie, rustieke natuur die vlakbij is. Op de Waddeneilanden is het net zo óf nog beter; daar kom je nog meer tot rust. 

De rest 

Maar ook als de natuur je meer de kriebels geeft dan ontspanning, kan je nog steeds heerlijk vakantievieren in ons landje. Er is namelijk een bruisend cultuur -en stadsleven te vinden in Nederland, en je hoeft niet eens heel hard te zoeken. Natuurlijk is er Amsterdam met alle attracties en musea, maar ook de minder bekende toeristische steden zijn écht aanraders. Misschien nog wel meer, want ze zijn wat minder druk bezocht dan onze hoofdstad. Ontdek de gezelligheid van Zwolle en Utrecht, bijvoorbeeld, en dompel je onder in de rijke geschiedenis van ons land. Van kunstgeschiedenis is er ook genoeg sprake; van het Rijksmuseum tot allerlei andere attracties. Ook is er voor de pretparkliefhebber genoeg te doen; niet alleen Toverland, maar natuurlijk ook de Efteling, wat toch één van de beste pretparken van Europa is. 

 

Kortom, het is een prachtidee om dit jaar vakantie te vieren in eigen land. Dus, licht je reisgenoten in, pak wat extra dikke truien én zomerkleding in want je weet het hier maar nooit, en ga heerlijk op vakantie in Nederland dit jaar. Veel plezier en fijne vakantie!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Maak van de gelegenheid gebruik om relaxstoelen outlet te kopen

Laten we eerlijk zijn. Ouderdom is die fase van het leven waarin mensen zich...

Een motorverzekering moet passen bij jouw rijstijl

Wie op een motor rijdt zal ervoor moeten zorgen dat deze motor goed verzekerd...

Zo maak je jouw huis en tuin zomerklaar

Het is weer die tijd van het jaar! De tijd dat je eindelijk kunt...

Een aantal handige tips voor mensen die willen afvallen

Het is van belang om aan je gezondheid te denken. Dat betekent dus dat...