Jouw huis, jouw stijl

Het afgelopen jaar zijn we er gedurende meerdere lockdowns allemaal achter gekomen hoe belangrijk het is dat je je fijn voelt in je eigen huis. Want hoe groot de wereld buiten ook lijkt, je weet nooit wat er gebeurt en jouw huis is uiteindelijk de enige plek die écht van jou is. Des te belangrijker dus dat die plek wel voelt zoals jij wil dat die voelt. Helaas gebeurt het vaak dat mensen een bepaalde stijl mooi vinden wanneer ze gaan verhuizen en hun nieuwe stek intrekken, investeren in centerpieces in deze stijl en daardoor vervolgens nooit iets afwijkends durven te kopen omdat dit er niet bij past. Maar net zoals wij veranderen, verandert onze smaak met ons mee, en zou ons huis dat ook moeten doen. Wees dus niet bang om iets nieuws te proberen. We leggen hier uit hoe je dat het beste aanpakt. 

Wat is de sfeer nu?

Voordat je gaat kijken naar veranderingen is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat op dit moment de stijl of sfeer van jouw inrichting is. Wat vond je mooi toen je begon? Wie hebben je geholpen dingen uit te kiezen? Wat is er in de loop der jaren veranderd doordat je nieuwe spullen kocht, welke effecten heeft dit gehad?

Zo krijg je een beeld van jouw valkuilen, dingen die je over tijd misschien hebt aangeschaft om te passen in het beeld wat je huis daarvoor was, en niet wat je wilde dat het zou worden. 

Wat wil jij?

Daarna ga je kijken naar wat je anders zou willen. Hou hierbij om te beginnen geen rekening met hoe alles er nu uitziet. Maak een moodboard voor jezelf van jouw ideale huis. Meestal komt hier een héél andere smaak in naar voren dan in iemands huis te voelen is. Denk aan bijvoorbeeld mooie leren eetkamerstoelen in een stoere stijl. Een industriele hoekbank. Een robuuste, industriële stijl met toch een persoonlijke touch. Dit lijkt voor veel mensen onhaalbaar, omdat ze bang zijn dat het al snel te duur wordt omdat je huis een hele make-over nodig heeft. Maar niets is minder waar. Als je belangrijke items vervangt in de stijl die jij wil, ga je daarna vanzelf over de jaren daar weer naartoe werken met de kleineren details. En zo heb jij uiteindelijk toch het huis van je dromen. 

Ben jij klaar om deze verandering te gaan maken? Kijk dan eens bij Station7! Daar kun je zelf je bank en stoelen samenstellen, precies in de stijl die jij het mooist vindt. Kleuren, materialen, maten, alles is mogelijk. 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen worden tegenwoordig door steeds meer mensen gezien als een mogelijkheid om gebruik van...

Hoe u uw tuin kunt renoveren in 7 eenvoudige stappen

Een tuin is een plek van rust en ontspanning. Het is een plek om...

De must haves voor ieder kantoor

Ieder kantoor heeft een aantal dingen nodig. Een paar zullen misschien wel voor de...

Revamp Your Garden: Puinzakken Ophalen & Tuinaarde Big Bag Solutions

Are you planning to give your garden a complete makeover? If so, you'll need...