Een afkortzaag is er voor de details

Ken je dat? Van die klusjes die maar blijven liggen? Waar je eigenlijk geen zin in hebt? En waar je ook niet het juiste gereedschap voor hebt? Dat kun je zelf snel oplossen. Moet je nog laminaat leggen in die ene kamer? Moeten er nog plinten worden gelegd? Dan kun je niet zonder afkortzaag. Je kunt een gewone rechte afkortzaag aanschaffen wanneer het alleen gaat om het afzagen van planken en/of balkjes. Maar wil je de plinten in verstek zagen? Kies dan een afkortzaag die je onder een hoek kunt gebruiken.

Een afkortzaag is echt een handig hulpmiddel

Werk je met metaal? Dan kun je ook wel een afkortzaag gebruiken. Al moet je er dan wel op letten dat je kiest voor een afkortzaag met een groter vermogen. Metaal is immers een stuk harder dan hout. Ook kan het dan verstandig zijn om te kiezen voor een exemplaar met waterkoeling. Het kan natuurlijk zijn dat je deze zaag maar incidenteel gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat je moet kiezen voor een exemplaar dat eigenlijk niet is toegerust voor de klus. Het is belangrijk dat het zaagblad als een mes door de warme boter gaat. Dat geeft niet alleen een mooiere zaagsnede, je zaag gaat ook nog eens veel langer mee!

Wat kan ik met een zaagtafel?

De beste zaagtafel voor jouw klus is ook weer afhankelijk van de klus die je voor handen hebt. Een zaagtafel is er vooral om lengtes door de midden te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan het op maat maken van een lange, brede plank. Je kunt de afkortzaag gebruiken om de kopse kanten eraf te halen, maar je hebt een zaagtafel nodig om de plank door de lengte te zagen. Een zaagtafel is een zaag die gemonteerd is op een tafel. Hierdoor kan de zaag op ieder gewenst moment gebruikt worden, als de tafel maar stabiel staat. Ook is er de mogelijkheid om een bepaalde breedte in te stellen.

Zorg goed voor je gereedschap

Afkortzagen en zaagtafels zijn nu niet bepaald goedkope gereedschappen. Het is daarom van groot belang om deze gereedschappen goed te onderhouden. Het is van belang dat je de zagen altijd schoon en droog opruimt. Dat kan best even tijd kosten, maar het is de moeite waard. De volgende keer dat je één van deze zagen nodig hebt, kun je deze gewoon te voorschijn halen en hoef je niet eerst nog het zaagblad te poetsen of zaagsel te verwijderen.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Met Karhu sneakers kom jij flitsend voor de dag!

Ben je toe aan een paar echt mooie sneakers dat ook nog eens goed...

Revolutionize Your Garden Cleanup with Puinzakken & Big Bag Tuinaarde!

Gardening can be rewarding and therapeutic, but it also comes with its fair share...

Hoe vol mag een puincontainer?

Als je plannen hebt om te gaan verbouwen om sloopwerkzaamheden uit te gaan voeren,...

Voedingssupplementen om gezond te blijven sporten

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om gezond te blijven. Het is nu weer...