Een afkortzaag is er voor de details

Ken je dat? Van die klusjes die maar blijven liggen? Waar je eigenlijk geen zin in hebt? En waar je ook niet het juiste gereedschap voor hebt? Dat kun je zelf snel oplossen. Moet je nog laminaat leggen in die ene kamer? Moeten er nog plinten worden gelegd? Dan kun je niet zonder afkortzaag. Je kunt een gewone rechte afkortzaag aanschaffen wanneer het alleen gaat om het afzagen van planken en/of balkjes. Maar wil je de plinten in verstek zagen? Kies dan een afkortzaag die je onder een hoek kunt gebruiken.

Een afkortzaag is echt een handig hulpmiddel

Werk je met metaal? Dan kun je ook wel een afkortzaag gebruiken. Al moet je er dan wel op letten dat je kiest voor een afkortzaag met een groter vermogen. Metaal is immers een stuk harder dan hout. Ook kan het dan verstandig zijn om te kiezen voor een exemplaar met waterkoeling. Het kan natuurlijk zijn dat je deze zaag maar incidenteel gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat je moet kiezen voor een exemplaar dat eigenlijk niet is toegerust voor de klus. Het is belangrijk dat het zaagblad als een mes door de warme boter gaat. Dat geeft niet alleen een mooiere zaagsnede, je zaag gaat ook nog eens veel langer mee!

Wat kan ik met een zaagtafel?

De beste zaagtafel voor jouw klus is ook weer afhankelijk van de klus die je voor handen hebt. Een zaagtafel is er vooral om lengtes door de midden te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan het op maat maken van een lange, brede plank. Je kunt de afkortzaag gebruiken om de kopse kanten eraf te halen, maar je hebt een zaagtafel nodig om de plank door de lengte te zagen. Een zaagtafel is een zaag die gemonteerd is op een tafel. Hierdoor kan de zaag op ieder gewenst moment gebruikt worden, als de tafel maar stabiel staat. Ook is er de mogelijkheid om een bepaalde breedte in te stellen.

Zorg goed voor je gereedschap

Afkortzagen en zaagtafels zijn nu niet bepaald goedkope gereedschappen. Het is daarom van groot belang om deze gereedschappen goed te onderhouden. Het is van belang dat je de zagen altijd schoon en droog opruimt. Dat kan best even tijd kosten, maar het is de moeite waard. De volgende keer dat je één van deze zagen nodig hebt, kun je deze gewoon te voorschijn halen en hoef je niet eerst nog het zaagblad te poetsen of zaagsel te verwijderen.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe organiseer je een succesvol zakelijk evenement?

Bij het organiseren van een zakelijk evenement komt een hoop kijken. Als je een...

Een waardig afscheid

Als je geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste gaat er heel wat...

Zo heb je het hele jaar door een mooi gazon

Hoewel het gras bij de buren meestal groener lijkt, is dat natuurlijk niet zo....

Een woning inrichten voor het hele gezin

Als je een woning hebt gekocht, is het tijd om deze in te richten....