Ga ook voor een airco in huis

Nu de zomer echt op haar einde is gelopen kunnen we wel stellen dat het een seizoen vol wisselend weer is geweest. Nadat juli en augustus enorm natte zomermaanden waren, waarbij je tussen de buien door naar je werk fietste en een dagje ontspannen op het strand er niet in zat, liet het begin van september ons nog een aangenaam staartje van het seizoen zien met een aantal warme dagen. De zomerse temperaturen en vele zonnestralen verwarmden ook de ruimtes in huis, waardoor een goede nachtrust niet voor iedereen gegarandeerd was. Dat kun je volgend jaar beter aanpakken, met een airco in huis. Woon je bijvoorbeeld in een appartement of huis met een plat dak, of slaap je op de zolderkamer, dan heb je meer nodig dan een ventilator. Lees in dit blog meer over de voordelen van een airco en ontdek of het iets voor jou is.

 

Wat is een airco?

Een airco, kort voor airconditioning, is een apparaat waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte kunt regelen. Zo creëer je dus een optimaal binnenklimaat ongeacht de temperatuur buitenshuis. Meestal maken we alleen gebruik van airco’s op vakantie, waar de temperaturen zo hoog zijn dat een fijne nachtrust er anders niet in zit. Maar ook in Nederland kun je dus goed gebaat zijn bij zo’n apparaat. Een airco heeft als voornaamste functie het koelen van de lucht in een ruimte, maar sommige varianten, vooral met warmtepomp-systemen, kunnen ook worden omgekeerd om juist warmte te produceren. Daarnaast helpen airco’s bij het verminderen van de luchtvochtigheid, waardoor een aangenaam klimaat ontstaat. Tot slot bevorderen deze apparaten de luchtcirculatie en helpen ze bij het filteren van de lucht, waardoor je minder last hebt van stof en allergenen.

 

Soorten airco’s

Nu je weet waar je een airco precies voor kunt gebruiken en waarschijnlijk al overtuigd bent van alle voordelen ervan, sta je voor de keuze om voor een airconditioningssysteem te kiezen. Zoals bij vrijwel alle apparaten heb je een ruime keus, en maak je de beslissing voornamelijk op het gebruik dat je ervan gaat maken, de ruimte die je hebt en het budget. Tussen de airco's van Cewlbox vind je ongetwijfeld een model dat goed bij jou past. Je kiest hier bijvoorbeeld voor een raam- of wandairco, geschikt voor individuele kamers waarbij de airco in een raam of aan de muur wordt bevestigd. Of een split-unit airco, met zowel een binnen- als buitenunit, die meerdere kamers kan koelen. Een complexer, maar professioneler systeem is centrale airconditioning, waarbij je meerdere kamers of een hele woning via een netwerk van kanalen kunt koelen. Een warmtepomp is een systeem dat zowel kan koelen als verwarmen, net wat jij fijn vindt. Onder elk systeem vallen verschillende merken waar je uit kunt kiezen, bekijk bijvoorbeeld eens de Vloermodel Daikin airco.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Eenvoudig puin en tuinaarde afvoeren met handige big bags

Of je nu aan het tuinieren bent of een bouwproject uitvoert, het afvoeren van...

Denk je dat minder (of geavanceerdere) technologie ons leven in katendrecht werkbaarder en makkelijker kan maken door innovatieve apps internet of diensten te integreren...

KATENDRECHT KRIJGT EEN TECHNOLOGISCHE BOOST! Heeft u ooit gedacht dat technologie ons leven in Katendrecht...

Steeds meer motorrijders in Nederland

Het aantal motorrijders in Nederland stijgt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om erop uit...

Verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een zonnescherm

Er zijn een hoop verschillende soorten zonneschermen. Zo zullen de afmetingen onderling erg verschillen....