Alles over mijn favoriete hengelsportwinkel

Het is weer lente en dat betekent dat mensen weer volop naar buiten toe trekken. Veel mensen houden ervan om een stuk te wandelen, te fietsen of een andere buitenactiviteit te ondernemen. Zelf vind ik dat ook altijd prettig om te doen. Lekker buiten zijn in de natuur zorgt ervoor dat je ontspant en dat je frisse lucht binnenkrijgt. En dat is gezond!

Een hobby die ik graag combineer met buiten zijn is vissen. Vissen doe ik al sinds dat ik nog maar een klein jongetje was en ik heb hier altijd heel veel plezier aan beleefd. Tegenwoordig trek ik er vaak op uit met een aantal vrienden om de waterkant af te struinen. Om je een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden binnen het vissen schrijf ik deze blog. Mogelijk dat je hierdoor zelf ook zin krijgt om erop uit te gaan! Lees je met mij mee?

Verschillende soorten visserijen

Veel mensen kennen het vissen op witvis; namelijk met een vaste stok en een dobber. Dit is een redelijk simpele manier van vissen en bij uitstek geschikt voor een paar uurtjes langs de waterkant. Zelf vind ik het echter leuker om op roofvis of op karper te vissen. Het vissen op roofvis trekt mij erg aan omdat dit een wat meer actieve vorm van vissen is. In plaats van zitten langs de waterkant dien je de oevers af te struinen op zoek naar die grote roofvis waar je al zo lang van droomt.

Bij het karpervissen trek je je juist terug op een vaste stek en probeer je van daaruit de grootste karpers aan je haak te krijgen. Veel mensen houden er ook van om 's nachts op karper te vissen vanuit hun tent. Zij gebruiken dan vaak beetmelders die beginnen te piepen zodra er een aanbeet is. Dit is handig wanneer je vanuit je tent vist en 's nachts slaapt terwijl de lijnen in het water liggen. 

Vissen vanaf de pier

Ook houd ik ervan om in zee te vissen. Je kunt hier weer hele andere soorten vis vangen dan wanneer je op zoet water vist. Denk hierbij aan platvissen, zeebaars en zelfs paling. Ik vind het leuk om de verschillende manieren van vissen af te wisselen en zodoende telkens op een andere plek aanwezig te zijn. Dit houdt vissen leuk en spannend en daarnaast vang je telkens verschillende soorten vis. Ik zou je willen aanraden om bij deze hengelsport winkel op zoek te gaan naar een mooie uitrusting die bij jouw favoriete vorm van vissen past! 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Tuintips: Haal het Beste uit je Puinzakken en Big Bags met Tuinaarde!

Ben je klaar om je tuin een make-over te geven? Dan is het tijd...

Voorbereid de piste op: essentiële accessoires voor wintersport

Wanneer de bergen roepen en de sneeuwketting ANWB kraakt onder je voeten, weet je...

Puinzakken & Tuinaarde Big Bag: Slimme Ophaaloplossingen voor Uw Tuin

Als u op zoek bent naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om afval en...

Mensen verdienen veel geld met het investeren in cryptovaluta’s

Je zult inmiddels vast en zeker op de hoogte zijn dat er veel mensen...