Geef je huis een sfeervolle look met industriële lampen

Iedereen heeft licht nodig in huis, maar iedereen heeft een andere smaak. Het uitzoeken van mooie lampen kan dan soms zeker een hele opgave zijn. Wil je een chiché hanglamp of toch een stoere plafondlamp. Of ben je fan van een hele minimalistische look? Vind je het mooi als er met natuurlijke materialen gewerkt is of heb je liever iets van hard staal? Gelukkig zijn er ook industriële lampen. Deze look past bij bijna elke stijl en er zijn heel veel verschillende soorten van te vinden. Ook kan je spelen met de grootte van je lampen. Zo kan je er voor kiezen om je lamp een beetje te verstoppen of juist een onderdeel te laten worden van de kamer.

Industriële wandlampen

Zoals de naam al doet vermoeden, hang je wandlampen aan de muur. Deze zijn in heel veel verschillende groottes te vinden. Als je voor een wandlamp industrieel kiest, krijg je vaak een stevig ontwerp waarin het peertje te zien is. Zo heb je bijvoorbeeld lampen die maar met één buis aan de muur zijn gemonteerd, maar er zijn ook lampen waar het peertje middenin een soort open doos zit. Natuurlijk heb je ook ontwerpen waarbij het peertje verstopt zit achter een heel kunstwerk van metaal of ander materiaal, zoals hout of kunststof.

Industriële hanglampen

Soms zijn wandlampen helemaal niet praktisch. Het kan zijn dat je niet veel ruimte hebt op je muur, of dat deze al vol hangt met kunst. Of je bent gewoon geen fan van wandlampen. Dan is een hanglamp industrieel een goed alternatief. Deze lampen hang je aan het plafond en geven een net zo’n mooie sfeer als wandlampen. Als je voor hanglampen kiest, kan je spelen met hoe hoog je deze hangt. Zo kan het heel mooi zijn om de lampen boven de eettafel iets lager te hangen. Zo creëer je een knusse sfeer met een stoere industriële lamp. Ook ben je iets vrijer met de vormen die je kan kiezen. Een mooie ronde vorm is bijvoorbeeld heel mooi als hanglamp.

Waar kan je deze lampen kopen

Waar kan je nu de mooiste industriële lampen kopen? Je kan je lampen kopen bij een woonwinkel, maar er zijn ook speciale lampenwinkels. In dit soort winkels werken specialisten op het gebied van lampen. Zij kunnen er dus voor zorgen dat je naar huis gaat met een lamp die helemaal bij jou past. Natuurlijk kan je lampen ook via websites kopen. Er bestaan veel websites speciaal voor lampen en op deze websites kan je vaak selecteren op de stijl die je wil hebben.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De voordelen van een gezellige, complete kerstboom

We kunnen het ons allemaal wel voorstellen: een knusse, gezellige kerstboom in huis. Een...

Handige spullen voor in de tuin

Een tuin wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Wanneer je een achtertuin...

Een merk registreren

Waarom zou u een merk vastleggen? Als startende ondernemer is er veel te verkennen...

Wat kun je als werkgever doen om je personeel tevreden te houden?

Als jij een eigen bedrijf hebt of een leidinggevende functie bekleedt bij een groot...