Een paradijsvogel plant voor je eigen paleisje

Droom je van een mooie kamer of studio met veel zonlicht en een groene oase van mooie planten? Planten worden steeds populairder en je kan ze in bijna elk huishouden wel terugvinden. Ook zijn het leuke cadeautjes om te geven aan vrienden of familie. Er zijn heel veel verschillende planten en niet elke plant is even makkelijk te verzorgen. De echte plantenliefhebbers kunnen makkelijk een plant kopen die wat meer verzorging nodig heeft. Maar als je pas begint met je planten verzameling, is het misschien beter om met een paar simpele planten te starten. In deze blog vertellen we je meer over twee hele mooie planten en hoe je deze het best kan verzorgen.

Oorsprong van de Strelitzia

De Strelitzia is een plant uit Zuid-Afrika en heeft vijf verschillende soorten. Deze plant heeft hele mooie gekleurde bloemen en daarom wordt deze plant ook wel de paradijsvogel plant genoemd. Als je geïnteresseerd bent in de symboliek van planten, is dit een hele bijzondere. De paradijsvogel plant  staat namelijk symbool voor onsterfelijkheid en de vrijheid. Zo’n plant wil je natuurlijk in je huis hebben. In de natuur kan de paradijsvogel plant meer dan 10 meter hoog worden, maar in huis blijft de plant een stuk lager. Wat je moet weten voordat je deze plant koopt, is dat de bladeren kunnen scheuren. Dit is een natuurlijk proces en is dus niet alarmerend.

Paradijsvogelplant verzorging

Als je een mooie Strelitzia kopen, moet je deze natuurlijk wel kunnen verzorgen. De Strelitzia heeft veel water nodig en je moet de plant dan ook één keer in de week water geven. Vaker water geven is niet goed voor de plant, want tussendoor moet de bodem goed op kunnen drogen. Wel moet je hem regelmatig sproeien, zodat hij niet uitdroogt. Aangezien de plant uit Zuid-Afrika komt, heeft de Strelitzia veel zonlicht nodig. Het is dan ook noodzakelijk dat je hem een zonnig plekje in huis geeft waar hij minstens drie uur per dag direct zonlicht opvangt. Ook is de temperatuur erg belangrijk. Het is echt een binnenplant en de Strelitzia zou dus niet buiten kunnen overleven. Dit komt doordat de plant een temperatuur van minstens 5 graden nodig heeft. Eens in de twee jaar moet je de plant verpotten. En als je de Strelitzia Reginae koopt, krijg de mooiste bloemen. Dan is alle moeite die je in je plant hebt gestoken zeker niet voor niks! Kortom de paradijsvogelplant verzorging is lastig.

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Het kopen van een deurmat

Misschien denk je er niet veel bij na wanneer je een van plan om...

Wat zijn warmtepompen en waarom zijn ze belangrijk?

Warmtepompen zijn apparaten die warmte uit de omgeving halen - uit de aarde, lucht...

Een woning inrichten voor het hele gezin

Als je een woning hebt gekocht, is het tijd om deze in te richten....

Geef je huis een sfeervolle look met industriële lampen

Iedereen heeft licht nodig in huis, maar iedereen heeft een andere smaak. Het uitzoeken...