Hoe scoor ik voordelige zakelijke energie?

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Een groot deel van die groep ondernemers beschikt over een eigen kantoor of bedrijfspand. Om met stroom en warmte te kunnen werken moeten zij een contract voor energie zakelijk afnemen. Geen enkele ondernemer betaalt uiteraard graag te veel voor zakelijke energie. Daarom is het goed om te weten dat er een aantal manieren is om te besparen op je zakelijke energiecontract. In dit artikel vertellen we je meer over het scoren van een goedkoper energiecontract voor je bedrijf.

Stap altijd over naar een ander energiecontract

Waar je in ieder geval altijd aan moet denken, is dat je na ieder zakelijk energiecontract moet overstappen op een nieuw contract. Bij het eerste energiecontract kun je daar nog niet veel mee, maar wanneer je contract na een, drie of vijf jaar stopt, is het tijd om naar een andere energiedeal te zoeken. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: er is altijd, maar dan ook altijd, ergens anders een betere aanbieding te vinden. Zakelijke energieleveranciers willen blijvend nieuwe zakelijke klanten scoren om zo meer geld te kunnen verdienen. Daarom proberen ze je weg te halen bij je huidige zakelijke energieleverancier door een aantrekkelijke korting aan te bieden of door te strooien met interessante cadeaus. Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp af wilt nemen of wilt gaan voor een grootzakelijk energiecontract; overstappen loont altijd. 

Profiteer van gratis zakelijke energie met zonnepanelen

Je kunt ook nog een stapje verder gaan: overstappen op zakelijke zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je je eigen gratis energie op. De stroom die je opwekt, is afkomstig uit zonnestralen wat betekent dat je ook nog eens gebruik maakt van hele duurzame energie. Natuurlijk kun je niet zomaar profiteren van gratis groene energie uit eigen productie. Hier moet je een bepaald aantal zonnepanelen voor aanschaffen. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van hoe hoog je jaarlijkse energieverbruik is. Vervolgens maak je een investering waarbij je zonnepanelen aanschaft. Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds beter te betalen, maar je moet er natuurlijk alsnog een bedrag voor neerleggen. Onthoud dat het niet voor niets een investering heet. Dat betekent dat je dat bedrag er na enkele jaren uit hebt, waarna je geniet van gratis stroom. Gemiddeld gaan zakelijke zonnepanelen tussen de 20 en 25 jaar mee en gemiddeld heb je de investering er na acht tot tien jaar uit.

Let op einddatum en opzegtermijn van energiecontract

Uiteraard hoef je niet meteen over te gaan op zonnepanelen om van goedkope energie gebruik te kunnen maken. Wat je ook kunt doen, is dus op zoek gaan naar een nieuw energiecontract. Dat doe je door een zakelijke energievergelijker te raadplegen. Met zo’n energievergelijker vind je altijd de beste deal voor jouw bedrijfssituatie. Voordat je begint met een vergelijker moet je de einddatum en de opzegtermijn in de gaten houden. De einddatum is belangrijk omdat je voor die datum moet overstappen. Doe je dat niet dan mag je energieleverancier het huidige contract stilzwijgend verlengen. Naast de einddatum moet je letten op de opzegtermijn. Dat is de termijn waarin je mag beginnen met overstappen. Per energieleverancier verschilt hoe lang die opzegtermijn is. Besluit je om eerder dan de opzegtermijn over te stappen? Dan ontvang je een zogeheten opzegboete; een bedrag dat je moet betalen voor de zakelijke energie die je nog af had moeten nemen. Het energiebedrijf heeft immers op afspraak een pakket energie ingekocht waar het bedrijf mee blijft zitten wanneer jij eerder besluit weg te gaan. Daar moet dus nog gewoon voor betaald worden. Kortom: let goed op alle data rondom je energiecontract en stap altijd precies op tijd over om zo te profiteren van voordelige zakelijke energie.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe een platenwarmtewisselaar je energiekosten kan verlagen

Als je op zoek bent naar manieren om je energiekosten te verlagen, dan is...

Zien technologieliefhebbers woningvernieuwing als een noodzaak of als een luxe aanvulling op hun huidige levensstijl?

Technologieliefhebbers kijken tegen woningvernieuwing aan als een noodzaak of als een luxe aanvulling op...

Til je tuin op met puinzakken en big bags voor aarde!

Tuinieren is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht,...

Waarom zonnepanelen kiezen voor je huis

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te...