Je gebit verzorgen: tips

Ieder mens heeft een eigen manier van verzorgen. We stappen vaak genoeg onder de douche om ons schoon te voelen, we zorgen dat we een geurtje op hebben, we kijken in de spiegel, wassen ons haar en niet te vergeten: we poetsen onze tanden. Vooral het tanden poetsen is een ritueel dat iedereen waarschijnlijk kent met als doel het onderhouden van het gebit. Niet onbelangrijk, we moeten het immers heel ons leven lang doen met onze tanden! Helaas is alleen tanden poetsen niet altijd genoeg en is er meer nodig om ons gebit in een opperste staat te laten verkeren. Gelukkig is dat niet moeilijk, al vergt het soms wel een verandering in je gewoontes. Hier zijn een paar toegankelijke tips om je gebit nog beter te verzorgen.

Flossen

Het wordt vaak vergeten maar flossen is een manier om je gebit super schoon te houden. Dit heeft vooral te maken met de plekken waar een tandenborstel toch niet echt kan komen, namelijk tussen de tanden! Je hebt veel verschillende manieren om te flossen. Je hebt draad maar ook ragertjes die je kunt gebruiken om je tanden op alle onmogelijke plekken schoon te maken. Voor sommigen is het best lastig om te denken aan het flossen, en een grote tip is (over het algemeen) om het flossen onderdeel te maken van een ritueel. Dat kan betekenen dat je meteen na het tanden poetsen ook gaat flossen, of na het eten ragertjes gebruikt voor je tanden. In het begin voelt dat een beetje onwennig maar als je het eenmaal doet, merk je het eigenlijk niet eens meer.

Tandarts

Naar de tandarts Diemen zuid gaan is misschien nog wel het meest belangrijk. Dat komt vooral omdat een tandarts kan zien of alles nog helemaal in orde is en of het tanden poetsen heeft geloond. Zeker wanneer je gevoelig bent voor het krijgen van gaatjes is het verstandig om regelmatig te checken of alles nog oké. Ook mondhygienist Diemen kan je helpen met het verzorgen van je tanden zodat je weer een tijdje mee kunt. Een mondhygienist haalt tandsteen weg en verschoont eigenlijk je hele gebit.

Tandpasta

En vergeet niet goede tandpasta te kopen. Goedkoop lijkt handig, maar tandpasta van goede kwaliteit gaat veel langer mee maar is ook een stuk beter voor je tanden. De tandarts kan zeker goede tandpasta aanraden zodat je zeker weet dat je de juiste tandpasta in huis hebt. Het is hetzelfde als voedzaam eten, je tanden hebben ook voedzame tandpasta nodig!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan leuke dingen doen in groningen per week/maand?

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan leuke dingen doen in Groningen per week/maand? Voor technology...

Wat stop je in je rugzak: essentials voor elke bestemming

Als je gaat reizen, is het belangrijk om goed na te denken over wat...

Wonen zonder gas

Met de nieuwste technologie├źn is het mogelijk om zonder gas te wonen. Technology enthusiasts...

Tips voor efficient schoonmaken

Het lijkt allemaal heel logisch, maar efficiënt schoonmaken is niet voor iedereen vanzelfsprekend, of...