Shortleasen is handig voor een eigen auto

Het kopen van een nieuwe auto is steeds duurder aan het worden. Daardoor is het voor iedereen steeds moeilijker om te kiezen voor een koopauto. Het beginbedrag van een nieuwe auto is relatief hoog en niet iedereen heeft dat geld in één keer klaarliggen. Bij een koopauto komen daarnaast veel verschillende andere kosten bij de auto kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de auto op een juiste en veilige wijze te verzekeren. Daarvoor zal iedere maand een premie betaald moeten worden. Ook zal de wegenbelasting betaald moeten worden, dat doet iedere auto namelijk. Bovendien is het aan te raden om rekening te houden met kosten voor het onderhoud van de auto. Al deze bedragen bij elkaar maken uiteindelijk een hoog bedrag dat naast het koopbedrag betaald moet worden voor de nieuwe auto.

Leasen 

Daarom is het veel aantrekkelijker op financieel vlak om te kiezen voor het leasen van een auto. Een auto leasen geeft namelijk meer duidelijkheid op het vlak van het maandelijkse bedrag dat betaald zal moeten worden. Bij een leasecontract is het bedrag voor de auto iedere maand weer hetzelfde, aangezien dit vooraf in het contract is vastgelegd. Een auto leasen is daarom fijner voor mensen, omdat ze weten wat hen te wachten staat. Toch zit er ook een nadeel aan het leasen. Een auto leasen kan soms namelijk voor jaren vastgelegd worden. Door een contract van een paar jaar te tekenen zal je lang aan de auto vastzitten. In drie jaar kan er veel gebeuren, waardoor dit niet voor iedereen een fijne keuze is. Gelukkig kan er ook altijd nog gekozen worden voor een short lease

Shortlease 

Bij een shortlease zal er niet een contract voor meerdere jaren getekend hoeven te worden. Wel is het bij een shortlease mogelijk om vanaf minimaal een maand een auto te leasen. Dit verlaagt de drempel voor het leasen van een auto erg, aangezien je niet meteen een paar jaar vast zal zitten aan de auto. Wel is het handig om rekening te houden met de kosten voor de benzine. Deze zal je altijd zelf moeten betalen. Bij de shortlease kan er gekozen worden uit verschillende opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een shortlease zakelijk of privé. Jouw voorkeur hierin kan de keuze daar goed beïnvloeden. Ook is het aan te raden om de voor- en nadelen van beide opties goed door te lezen. Een shortlease zakelijk kan bijvoorbeeld een paar financiële voordelen opleveren.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van software op maat en low code oplossingen

Technologie evolueert in een razend tempo. Dit betekent dat bedrijven voortdurend moeten bijblijven om...

Hoe gebruikt u technologie om wonen te ter aar aangenamer te maken?

Veel mensen willen hun huis graag aangenamer maken, maar ze weten niet altijd hoe...

Waarom een DMS?

Een DMS staat voor een document management systeem. Dit soort systemen zijn gebouwd met...

Van Puinzakken tot Big Bags: Tips voor Tuinaarde Ophalen

Als het gaat om tuinaarde ophalen, zijn er verschillende manieren om dit aan te...