Houtkachels en elektrische haarden kopen aan het eind van de winter?

Het lijkt een beetje een vreemde timing: aan het eind van de winter houtkachels of elektrische haarden kopen. Maar eigenlijk is dat niet zo vreemd. De lente staat weer voor de deur en dus zul je, als het goed is, steeds meer tijd doorbrengen in je veranda of onder je overkapping. Maar het kan daar nog best fris zijn. En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je er comfortabel kunt zitten. Houtkachels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het nadeel van het plaatsen van houtkachels is dat er altijd een afvoer nodig is om de rook buiten de ruimte te brengen. Dat probleem heb je niet met een elektrische haard: deze kun je overal plaatsen.

Waarom zou je kiezen voor houtkachels?

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal gek op het geknetter van houtblokken op het vuur. Nu zijn er natuurlijk elektrische haarden die zo mooi zijn ontworpen dat je het verschil bijna niet ziet, maar houtkachels hebben toch een eigen vorm van charme. Je moet iedere keer weer een blok hout op het vuur gooien en die geur, afhankelijk van de houtsoort die je kiest, is heerlijk! Het is dan wel van belang dat je een goede rookafvoer installeert. Je wilt geen gevaarlijke situaties laten ontstaan.

Pas op! Heet!

Heb je kleine kinderen in huis, dan weet je het wel: je moet ze continu in de gaten houden. Dit geldt zeker wanneer er houtkachels of elektrische haarden branden. De vlammen zijn, ook voor kleine kinderen, onweerstaanbaar. Het is dus verstandig om een goed haardhek te plaatsen zodat je kinderen niet te dicht in de buurt kunnen komen. Je kunt ook leuke dingen met ze doen met houtkachels. Zo kun je met behulp van een stok en deeg zelf stokbroden bakken, gewoon in de vlammen. Je blijft er dan wel altijd bij. De vlammen zijn echt!

Kies de kachel die bij jouw inrichting past

Wil je een houtkachel of een elektrische haard in huis? Dan moet je eerst goed kijken naar de mogelijkheden. Kan er een rookkanaal worden aangebracht? Dan is de keuze helemaal aan jou. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je in een flat woont, dan is een elektrische haard een hele mooie oplossing. Deze geeft net zoveel warmte als een houtkachel en ook de sfeer van de vlammen blijft hetzelfde. Je kunt, of je nu kijkt voor houtkachels of voor een elektrische haard, kiezen uit verschillende modellen. Kies het model dat mooi past in je huis!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Waarom investeren in online marketing?

Heb je een eigen bedrijf of bent je verantwoordelijk voor een bedrijf of afdeling?...

5 tips om je vakantie met vrienden probleemloos te laten verlopen

Er gaat niets boven een vakantie met vrienden. Of je nu een reis boekt...

3 gulden tips voor online advertenties

5 tips voor het ontwerpen van statische advertenties Het ontwerpen van de perfecte online advertentie...

Werken aan een beter milieu

Ik werk nu al een tijdje bij een bedrijf. Natuurlijk willen ook wij aan...