Een nieuwe woonkamer in een handomdraai

Uitgekeken op de inrichting van je huidige woonkamer? Dan zijn er verschillende manieren waarop je hem er als nieuw uit kunt laten zien. Nieuwe meubels of de inrichting helemaal aanpassen zijn er twee van. De meest eenvoudige manier is misschien wel de muren een nieuw kleurtje of design geven. Heb je ideeën over het veranderen van de plek waarop sommige meubels staan, dan kun je dat er meteen in meenemen: om overal bij de muur te kunnen, zul je toch al met de meubels moeten schuiven. Schilderen en behangen zijn de manieren waarop je snel en relatief gemakkelijk en goedkoop je muren een andere uitstraling geeft.

Schilderen of behangen

Wanneer kies je voor schilderen en wanneer voor behangen? Verven geeft een wat modernere uitstraling dan behangen, maar doet soms ook wat kil aan. Behangen is wat ouderwets, maar geeft wel meer sfeer en warmte. Schilderen heeft het voordeel dat je iets sneller een nieuw kleurtje aan kunt brengen. Behangen heeft toch wat meer voeten in de aarde, je moet eigenlijk de oude laag behang weer verwijderen bijvoorbeeld.

Voor wat betreft onderhoud is verf vaak wat gemakkelijker dan behang. Behang beschadigt sneller en is moeilijker te repareren. Een geverfde muur is op die vlakken wat eenvoudiger te onderhouden en gemakkelijker schoon te maken. Er bestaat wel afwasbaar behang, zoals vinylbehang, maar dat is duurder en je hebt minder keus in dessins. Verf gaat ook wat langer mee dan behang. Heb je geen zin elke paar jaar opnieuw aan de gang te gaan? Kies dan voor verf. Vind je dat geen bezwaar, dan is behang ook een prima mogelijkheid.

Zelf doen of laten doen?

Behangen of schilderen is voor de meeste mensen niet moeilijk om zelf te doen. Maar wanneer je een drukke baan hebt of een gezin met kinderen is het niet altijd haalbaar om alles zelf te doen. Dan is het een goede oplossing om een schilder in te schakelen. Google maar eens op schilder gezocht in Rotterdam, dan zie je dat je een ruime keus hebt aan schilders. Een schilder Den Haag is ook geen probleem en dat geldt eigenlijk voor elke wat grotere stad. Ook wanneer je de werkzaamheden uitbesteedt aan een schilder, moet je nog wel kiezen of je verf wilt of behang. De schilder kan beide, de keuze is aan jou.

Is een schilder inschakelen te duur voor je? Overleg dan wat je zelf kunt doen. Schoonmaken en opruimen achteraf bijvoorbeeld, of het afplakken voor het schilderen voorafgaande aan de werkzaamheden. Zo kan de schilder het echte werk doen en druk je de kosten.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De beste printer voor jou

Ben je op zoek naar de beste printer? Dan kan de zoektocht nog best...

Een bedrijf starten in 2021: de complete gids voor millennials

Een bedrijf starten in 2021: de complete gids voor millennials Millennials zijn de mensen...

Hoe gaat een opleiding tot motorinstructeur in zijn werk?

Als je een passie hebt voor motoren en het delen van je kennis en...

Alles wat je moet weten over de Tachograaf

Je hebt misschien wel vaagjes ervan gehoord maar meer niet. Dat is op zich...