Met deze accessoires je woonomgeving prachtig restylen

Thuiskomen na een dag hard werken moet altijd aanvoelen als een warm en zacht bedje. Heerlijk neerploffen op de bank of de benen strekken in die comfortabele fauteuil is voor velen het sein dat men echt thuis is en de werkdag afgesloten mag worden. Veel mensen vinden het prettig om regelmatig de meubelstukken en andere items in met name de woonkamer wat te verschuiven of gewoon de hele kamer van een metamorfose te voorzien. Dat houdt het wonen prettig en spannend.

Eenvoud dient de mens

Meubels verschuiven is vaak een hele onderneming. Daarnaast zijn er sommige meubels die gewoon op een specifieke plek moeten staan. Dit zijn vaak praktisch overwegingen, bijvoorbeeld omdat er gewoon geen andere ruimte is waar het meubelstuk past of het meubel is te zwaar om steeds te verplaatsen. Je kunt er in die gevallen voor kiezen om iets subtieler te werk te gaan en je woonkamer (of andere kamer) uit te rusten met wat bijzondere en niet alledaagse accessoires. Dit kunnen accessoires zijn die het aangezicht van de kamer veranderen, maar tegelijk ook gewoon heel praktisch zijn. Marokkaanse kussen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om de kale sofa wat op te fleuren.  Deze kussens worden op een speciale manier vervaardigd en zien er daarom niet alleen bijzonder uit, maar voelen ook nog eens zeer comfortabel aan.

De meest populaire Marokkaanse kussens worden gemaakt van vezels van de Aloë Vera cactus-plant. De bladeren van de plant worden geplet en gewassen en vervolgens in water gedrenkt. Vervolgens wordt het product gebruikt om er garen van te maken. Deze krijgen vervolgens een typerende, natuurlijke kleur, zoals indigo of saffraan. Het meest opmerkelijke aan het Marokkaans kussen is echter dat elk kussen met de hand vervaardigd wordt. Daarmee haal je dus een stukje unieke Marokkaanse cultuur je interieur binnen.

Met een kleed op de vloer krijgt je kamer gelijk een andere uitstraling

Een ander item dat je kunt gebruiken om je woonkamer of andere kamer een compleet andere uitstraling te geven, is het vintage vloerkleed. De wat ouderen onder ons kunnen zich vast de tijd nog wel herinneren dat er in vrijwel elk huis zo’n kleed op de vloer lag. Die tijd lijkt helemaal terug te zijn. Vintage vloerkleden heb je in allerlei maten en patronen. De originele vloerkleden komen uit Turkije en zijn halverwege de 20e eeuw vervaardigd. Verkopers van vintage vloerkleden laten deze tot op de dag van vandaag ook nog door Turkse specialisten bewerken, waarbij het niet ongebruikelijk is dat dit gewoon in Turkije wordt gedaan.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Tafeltje dekje: maak het eenvoudig met een maaltijdservice aan huis 

Ben jij al bekend met tafeltje dekje? In veel gevallen is dit een goede...

De verschillende fotolijst collages

Ben jij op zoek naar een fotolijst collage voor je woning omdat je bijvoorbeeld...

Steeds meer motorrijders in Nederland

Het aantal motorrijders in Nederland stijgt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om erop uit...

Online gereedschap kopen scheelt je veel tijd

Ben je ZZP'er in de bouw? Dan heb je het, waarschijnlijk, hartstikke druk op...