Veilig op de weg met de motor

Het aanschaffen van een motor is voor veel rijders een langgekoesterde wens die in vervulling komt. Na het halen van een auto rijbewijs, staat het halen van een motor rijbewijs hoog op het lijstje. Het is niet alleen stoer, het geeft ook een enorm gevoel van vrijheid. Op de weg voel je de buitenlucht, je bent veel meer onderdeel van de omgeving wanneer je niet in een voertuig in beweging bent. Nog meer dan met een auto heb je het gevoel dat je één bent met het voertuig en met de omgeving. Dit laatste brengt ook risico’s met zich mee. Je ervaart een vrij gevoel, maar gevaar ligt eigenlijk ook op de loer. Een motor verzekering is ontzettend belangrijk, en als je niet uitkomt: vergelijk motorverzekering. Want ondanks het pak ben je door de hoge snelheden van jezelf en de anderen om je heen erg fragiel. Dit zijn een aantal tips om dit gevaar zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

Blijf niet naast voertuigen in beweging rijden

Een nadeel van het motor rijden is dat je ook relatief onzichtbaar bent op de weg. Wanneer je naast auto’s blijft rijden, bestaat er een kans dat ze opeens uitwijken en als motor rijder ben je dan de pineut, terwijl dat bij een andere auto minder snel het geval zou zijn. Om dit te voorkomen is het handig om altijd van plek te veranderen. En dan niet van hot naar her, maar rustig om bewegende voertuigen heen manoeuvreren. In het speciaal geldt dit voor vrachtwagens omdat zij een aantal dode hoeken hebben. En omdat je al minder goed te zien bent, zijn deze gevaarlijk terrein voor een motor rijder.

De juiste kleding

Het is mooi om te zien, een toffe leren jas en een spijkerbroek op een motor, maar het is ook ontzettend gevaarlijk. Of je nu een beginnende rijder bent of niet, draag goede kleding. Goede kleding betekent in dit geval natuurlijk kleding die je kan beschermen tegen een val. Wat snelheid kan doen met de kracht van een val is iets wat veel rijders onderschatten. Maar wanneer je geen goede kleding draagt, kun je hele zware verwondingen oplopen. Een helm alleen is dus nooit goed genoeg.

Rijden met vrienden

Met je vrienden op de weg is op een motor een stuk gevaarlijker dan in de auto. Je kan het een beetje zien tijdens wielrenwedstrijden: als er één neergaat, doet de rest dat ook. En met motor rijden is dit levens gevaarlijk, ook al zijn het goede vrienden.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Maak van de gelegenheid gebruik om relaxstoelen outlet te kopen

Laten we eerlijk zijn. Ouderdom is die fase van het leven waarin mensen zich...

Waarom kiezen voor een telefoondienst?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een telefoondienst te gebruiken in...

Eenvoudig puin en tuinaarde afvoeren met handige big bags

Of je nu aan het tuinieren bent of een bouwproject uitvoert, het afvoeren van...

Hoe maak je ondernemer makkelijker voor jezelf?

Nederland kent veel ondernemers, maar misschien zijn er nog wel meer mensen die ervan...