Redenen om te kiezen voor glasvezel

Het internet is een ontwikkeling die sinds kort is komen opbloeien, steeds meer mensen gebruiken het internet met een stijging van maar liefst 40% per jaar. Door de razende groei in technologische ontwikkeling is het hoogstwaarschijnlijk dat de vraag naar nog sneller internet. Glasvezel is hier de ideale oplossing voor, stap daarom over op een glasvezel abonnement

 

Internet via DSL of de kabel

Internet dat loopt via DSL gaat over de telefoonlijn. Zo komt het dat je snelheid van internet afhankelijk is van de afstand die je hebt tot de wijkkast. Het komt ontzettend vaak voor dat op deze manier de werkelijke snelheid een heel stuk lager ligt dan de geadverteerde snelheid. Vaak zorgt dit ervoor dat er in buitengebieden het internet zo traag wordt dat het bijna onbruikbaar wordt. 

 

Een andere optie voor het verkrijgen van internet is via de televisiekabel. Het grootste probleem hier aan is dat je naast een internetabonnement dus ook een televisie abonnement moet afsluiten, vaak dus ook bij dezelfde provider. Een groot voordeel aan internet over de kabel is dat je een stuk minder last hebt van ruis en de internetsnelheid niet afhankelijk is van de afstand van je huis tot de wijkkast. Vaak zul je wel zien dat de uploadsnelheid bij het gebruik van kabelinternet vaak een heel stuk lager is dan de downloadsnelheid. 

 

Glasvezel zorgt voor supersnel internet

Het allergrootste voordeel aan glasvezel naast het snelle internet is dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Ook wordt glasvezel wel eens benoemd als de enige toekomstbestendige internet aansluiting. Dit heeft voornamelijk de reden dat steeds meer apparaten gebruik zullen gaan maken van het internet, daarom is die ruimte voor groei steeds meer gewild en kan glasvezel de oplossing bieden. Denk maar aan de opkomst van de slimme thermostaat, de slimme oven of koelkast en de steeds nieuwere beveiligingssystemen. Elk van deze maken gebruik van het internet, waar dit een paar jaar geleden toch echt niet het geval was. De snelste snelheden die bereikt kunnen worden op het moment door middel van het gebruik van glasvezel is zelfs 1 gbps. 

 

Een ander groot voordeel om in acht te nemen voor het overstappen op glasvezel is dat je huis zelfs wat meer waar wordt mocht je deze stap ondernemen. Vaak ben je ook een stuk goedkoper uit als je de aansluiting voor glasvezel met een collectief doet, vraag dus even rond bij je buren of zij misschien ook hier over nadenken.  

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een tijdelijke traplift huren 

Als je een auto-ongeluk hebt gehad of het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval,...

Kledingwassen 101

Soms is er niks fijner dan net gewassen kleren. De heerlijke geur van rozenblaadjes...

Inspirerende Amsterdamse activiteiten voor digitale nomaden

Ik ben net terug van een reis naar Amsterdam en wilde een aantal van...

Wat kan Photoflyer betekenen voor jouw events?

Samen met het bedrijf Fujifilm heeft Photoflyer ervoor gekozen om instax foto’s te gaan...