Tips voor productief werken buiten huis/kantoor

Het werken vanuit huis is voor veel mensen inmiddels de norm geworden. Toch zijn er ook situaties waarin je buiten huis of kantoor moet werken, bijvoorbeeld als je veel onderweg bent of wanneer je een afspraak hebt op locatie. Hoe zorg je ervoor dat je ook dan productief kunt zijn en je werk goed kunt uitvoeren? Hieronder vind je een aantal handige tips.

1. Zorg voor een goede werkplek

Of je nu in de trein zit, in een café werkt of op een andere plek buiten huis/kantoor aan de slag gaat, zorg voor een goede werkplek. Dit betekent dat je een comfortabele stoel moet hebben, genoeg ruimte om te werken en een goede houding moet hebben. Zo voorkom je lichamelijke klachten en kun je productief aan de slag.

2. Maak gebruik van de juiste tools

Om productief te kunnen werken buiten huis/kantoor is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste tools. Zorg ervoor dat je een goede laptop of tablet hebt en dat je de benodigde software en apps geïnstalleerd hebt. Je kan via https://www.geckocovers.nl/ gemakkelijk een keyboard cover kopen, zodat je altijd een toetsenbord bij je hebt. Denk ook aan goede koptelefoons of oordopjes, zodat je je kunt afsluiten van de omgeving en je beter kunt concentreren op je werk.

3. Plan je tijd goed in

Als je buiten huis/kantoor werkt, kan het lastig zijn om je tijd goed in te plannen. Zorg er daarom voor dat je een duidelijk schema maakt van wat je wanneer gaat doen. Plan pauzes in en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om je werk af te krijgen.

4. Maak gebruik van de juiste apps

Er zijn tegenwoordig tal van apps die je kunnen helpen bij het productief werken buiten huis/kantoor. Denk bijvoorbeeld aan apps om je taken te plannen, notities te maken, bestanden op te slaan en je tijd bij te houden. Door gebruik te maken van de juiste apps kun je efficiënter werken en meer gedaan krijgen in minder tijd.

5. Houd rekening met de omgeving

Als je buiten huis/kantoor werkt, kun je te maken krijgen met afleidingen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan lawaai, drukte of andere mensen die om je heen werken. Probeer hier rekening mee te houden en zoek een rustige plek op als je je goed wilt kunnen concentreren.

6. Zorg voor een goede internetverbinding

Een goede internetverbinding is cruciaal als je buiten huis/kantoor werkt. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede verbinding hebt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een persoonlijke hotspot op je smartphone of door een mobiel internetabonnement af te sluiten.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Eenvoudig puin en tuinaarde afvoeren met handige big bags

Of je nu aan het tuinieren bent of een bouwproject uitvoert, het afvoeren van...

Keyword nieuws en journalistiek

Het nieuws- en journalistieklandschap is aan het veranderen. Technologie heeft een grote impact op...

Een digitaal planbord of werkbon maken was nog nooit zo makkelijk

Op het moment dat je nog steeds analoog werkt en erover denkt om een...

​​Een nieuwe tuin inrichten is erg leuk om te doen

Ben jij ook zo iemand die het heerlijk vindt om in het zonnetje in...