Wat moet je doen als een huurder niet meer betaalt?

Als je in het bezit bent van meerdere panden dan is het slim om dit te verhuren. Naast dat dit een mooi rendement op kan leveren, kan het ook voor de nodige problemen zorgen. Een van de problemen die je helaas erg vaak hoort, is dat de huur niet wordt betaald. Een ander veelvoorkomend probleem is dat men het huis in een puinhoop achterlaat. In beide situaties is het van belang dat je op de juiste manier handelt. In dit artikel gaan we hier nog iets verder op in.

 

De huur wordt niet betaald

Voordat je een huis verhuurd, is het belangrijk dat je een strak contract hebt. In dit contract staat precies wat voor acties er wanneer ondernomen kunnen worden. Mocht het een lange tijd goed zijn gegaan en de afgelopen tijd in een keer misgaan dan is het verstandig dat je contact opneemt met de huurder. Er kan namelijk iets vervelends aan de hand zijn wat ervoor zorgt dat de huur niet wordt betaald. Een scenario waar je bijvoorbeeld mee te maken kan krijgen, is dat de huurder is komen te overlijden. Mocht hij of zij geen nabestaanden meer hebben dan dien je er zelf voor te zorgen dat de woning leeg wordt gehaald. Een huis leeghalen na overlijden kun je door diverse partijen laten doen. De kosten en service verschillen behoorlijk per bedrijf.

 

Huurders laten het huis in een zeer slechte staat achter

Het komt regelmatig voor dat huurders een huis in een zeer slechte staat achterlaten. In dat geval is het verstandig om direct in te grijpen. Kijk wat er in het contract staat en schakel een jurist in. De jurist doet er vervolgens alles aan om de desbetreffende partij te laten betalen voor de schade. Woningontruiming den haag kan hierbij helpen. Terwijl de jurist bezig gaat met het verhalen van de schade bij de tegenpartij, is het verstandig dat jij alvast bezig gaat met het opknappen van de woning. Alle kosten die je maakt dien je nauwkeurig bij te houden. Het kan namelijk zijn dat je advocaat dit gebruikt in de rechtszaak. Zorg er voor de rest voor dat de woning zo snel mogelijk weer verhuurd kan worden. Daarmee voorkom je dat je door dit incident uiteindelijk nog meer geld misloopt. Bovendien krijg je niet alle maanden vergoed dat de woning niet meer verhuurd kan worden.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een glas schilderij met tijgers

Schilderijen, ze versieren je huis. Het zijn echte verrijkingen voor in het interieur. Een...

Til je tuin op met puinzakken en big bags voor aarde!

Tuinieren is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht,...

Hoe maak ik de sfeer in huis romantisch? 5 woontips.

Wil je weten hoe je de romantiek in huis brengt? Aaibare stoffen, warme kleuren...

Het kopen van een deurmat

Misschien denk je er niet veel bij na wanneer je een van plan om...