Wat moet je weten over bitcoin?

Als je van plan bent om te investeren in crypto, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waarin jij je geld investeert. Wanneer je het koopt zonder enige kennis, kun je namelijk net zo goed naar een casino gaan. Voordat je bitcoin gaat kopen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bitcoin te kopen, verkopen en versturen. Daarnaast kun je er ook andere crypto mee kopen. Tegenwoordig brengt het bewaren van je geld bij een bank een hoop nadelen met zich mee, maar waarom zou je dan kiezen voor het investeren in bitcoin? Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Het openen van een account 

Je kunt bitcoin kopen door een account aan te maken en een portemonnee te openen. Dit kun je doen bij een hoop verschillende brokers die bitcoin aanbieden. Een van de betere brokers van dit moment is bitcoinkopen.nl. Net als in het echte leven is het belangrijk dat je portemonnee goed wordt beveiligd. Waar je bij een bank het geld in een kluis hebt liggen, wordt je crypto via online beveiliging beschermd. Bitcoin maakt het mogelijk om op een relatief eenvoudige manier overal bij je geld te kunnen en dit onder controle te houden. Het is namelijk vandaag de dag erg moeilijk om je geld van een bank te krijgen. Het openen van een account vereist wel een paar stappen. Je zult namelijk moeten bewijzen dat je bent wie je zegt te zijn. Dit kan gebeuren door e-mail, telefoonnummer, id, foto’s en bewijs van adres.

 

Het risico van bitcoin

Wanneer je in bitcoin gaat investeren, is het belangrijk dat je ook weet wat voor risico’s het met zich meebrengt. Ondanks dat de cryptomarkt de afgelopen decennia duizenden procenten is gegroeid, brengt het alsnog een hoop risico’s met zich mee. De prijs van deze online valuta is namelijk een stuk minder stabiel dan die van de euro. Wanneer je gaat kijken naar de inflatie van de afgelopen jaren zul je echter merken dat zelfs wanneer je 8% verlies maakt per jaar op bitcoin je nog steeds beter af zult zijn. Toch is het niet verstandig om al je geld hierin te investeren. Een van de belangrijkste dingen van investeren is het spreiden van je risico’s. Let hier dus ook goed op als je van plan bent om bitcoin te kopen.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe kom je op een natuurlijke manier van lichamelijke problemen af?

Wanneer je gedurende de dag erg druk bent, kan het voorkomen dat je na...

De must haves voor ieder kantoor

Ieder kantoor heeft een aantal dingen nodig. Een paar zullen misschien wel voor de...

Hoe scoor ik voordelige zakelijke energie?

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Een groot deel van die groep ondernemers beschikt...

Goede loon software zorgt voor meer duidelijkheid

Als HR medewerker heb je nogal wat taken. Een van die taken is het...