De beste tips voor het kopen en verkopen van crypto

Wil jij beginnen met investeren in crypto of ben jij al even bezig maar behaal je niet veel winst? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! In dit blog lees je over alles wat jij moet weten als je winst wilt maken met het handelen in crypto. Wanneer verkoop je namelijk een crypto? En wat doe je als je verlies maakt? Als jij dit hele artikel hebt gelezen heb je daar antwoord op!

Wanneer koop je een crypto?

Voordat je een crypto koopt, is het erg belangrijk dat je onderzoek doet. Bekijk bijvoorbeeld de koers van de afgelopen paar maanden, scan het nieuws voor de coin die je wilt gaan kopen en lees artikelen (zoals deze) voor tips over beleggen en munten. Je wilt een coin kopen als deze al minimaal 3 maanden een positieve trend heeft in de koers en er geen negatieve berichten in het nieuws zijn geweest. Het heeft tenslotte geen zin om een coin te kopen die de week erna crasht. Nu je weet wanneer je een coin koopt is het tijd om te leren welke coins je het best kunt kopen. De munt Stellar kopen is voor beginners vaak een goede zet. Stellar is een decentraal netwerk dat zich focust op het snel en veilig afhandelen van transacties. Ook de Fantom crypto is bij beginners en gevorderden erg in trek. De koersen van beide coins zijn erg stabiel en niet heel volatiel. Het zijn dus perfecte munten om mee te beginnen!

Crypto verkopen: wanneer en hoe

Crypto verkopen kan best ingewikkeld zijn en de reden daarvoor verschilt per situatie. In het geval van winst maak je gebruik van een bepaalde verkoopstrategie: dollar cost avaraging. Je verkoopt de munten in kleine pakketjes. Zo kan het zijn dat je een paar pakketjes verkoopt voor een hele hoge prijs en een paar voor een wat lagere. Uiteindelijk kom je dan uit op een gemiddelde prijs. Deze is vaak een stuk hoger dan de prijs die je zou krijgen als je alles in één keer op een slecht moment zou verkopen. Als je crypto hebt die verlies maakt wil je alles juist wél in één keer verkopen. Dit doe je als een bepaalde munt 1-2% van je totale inzet aan verlies heeft gemaakt. Heb je in je portfolio in totaal voor 1000 euro ingelegd? Dan wil je een crypto verkopen als deze 10 tot 20 euro aan waardeverlies heeft doorgemaakt. Zo voorkom jij altijd dat je hoge verliezen maakt.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Van Puinzakken tot Big Bags: Tips voor Tuinaarde Ophalen

Als het gaat om tuinaarde ophalen, zijn er verschillende manieren om dit aan te...

Hoe zorg je voor een goed georganiseerde uitvaart?

Het overlijden van een dierbare valt vrijwel altijd zwaar. Om ervoor te zorgen dat...

Welke weer wordt het morgen

Weet je al wat het weer morgen gaat worden? Tegenwoordig kunnen technologie enthousiastelingen dat...

Wat is de toekomstige potentie voor slimme thuistechnologie om comfort te verhogen voor bewoners in kerngebieden?

De technologie van vandaag heeft een enorme impact op alle aspecten van ons dagelijks...