Welke portemonnee past bij jou?

Een van de bekendste accessoires is waarschijnlijk toch echt: de portemonnee. Al kun je je afvragen of het wel een accessoire is, aangezien je het toch echt nodig hebt. Maar dat betekent niet dat het ook alleen functioneel hoeft te zijn en het uiterlijk er niet toe doet. Bij iedereen past een andere portemonnee. Van heren naar dames, portemonnees zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Dit zijn de meest recente en populairste portemonnees.

Billfold

Dit een klassiek model onder de portemonnees. Veel van deze portemonnees worden jaren achter elkaar gebruikt door het sterkte model. Ze worden vaak van leer gemaakt en zijn heel praktisch als het aankomt op het opbergen van geld. Er is namelijk genoeg ruimte voor briefgeld, muntgeld én pasjes. Iets wat jaren lang heel handig is geweest, nu is er minder muntgeld, maar nog steeds wordt het veel gebruikt omdat: je weet maar nooit. Een billfold portemonnee is heel makkelijk om open te maken, je kunt hem als het ware open klappen en dan heb je meteen alles wat je nodig hebt. Het is een heel stevig en flexibel model en daarom al jaren een van de meest gebruikte portemonnees. Als je opzoek bent naar een portemonnee zonder poespas, maar wel heel handig, dan is dit een top model!

Kaarthouder

De kaarthouder is dé portemonnee van deze tijd. Steeds minder mensen hebben contant geld op zak, wat niet gek is: het neemt ruimte in en vrijwel overal is het mogelijk om met de pin te betalen. Bovendien hebben de meeste portemonnees niet genoeg plek voor alle pasjes. Een kaarthouder is daar de ideale oplossing voor met als enige nadeel dat je er geen contant geld in kwijt kan. Maar er zijn ook pashouders in de vorm van een portemonnee mannen waarvan je een van de hoesjes kan gebruiken voor briefgeld.

Munthouder

Inmiddels enigszins gedateerd maar niet minder handig. Het is misschien niet de ideale portemonnee om alles in kwijt te kunnen maar in combinatie met een kaarthouder is het eigenlijk perfect. Al je contante geld kan je kwijt in je munthouder, die relatief klein is en dus ook niet veel ruimte inneemt, en al je kaarten in de kaarthouder, die je makkelijk in je zakken kwijt kan. Het scheelt een hoop wanneer je normaal eigenlijk je munten in broekzakken of jaszakken bewaard. Met een munthouder kan je gewoon in de tas grijpen wanneer je erachter komt dat je ergens toch met contant geld moet betalen.

Vorig artikelWaarom een DMS?
Volgend artikelStevige LP hoezen

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe beïnvloeden de maatregelen / wetten van de europese unie landen die toegetreden zijn tot de unie?

De maatregelen en wetten van de Europese Unie (EU) hebben een grote invloed op...

De gemakken van online medicatie voor een sterke gezondheid

Tegenwoordig bestellen we collectief online vanuit huis, onderweg of op het werk. Omdat het online te bestellen is...

Je eerste woning inrichten

Heb je net een woning gekocht? Je eerste huisje waar je waarschijnlijk jaren in...

Een nieuwe loungeset maakt jouw tuin compleet

We hebben er al een voorproefje van gekregen: de zomer! We zitten nu nog...