Afvallen en wegen

Over het gebruik van een weegschaal tijdens het verliezen van gewicht zijn verschillende meningen. Sommige mensen denken dat het niet uitmaakt voor de weight loss journey, anderen vinden het fijn om up-to-date te blijven met hun gewicht. Is het belangrijk om jezelf te wegen tijdens het afvallen? En zo ja, hoe vaak is het handig om te doen? In deze blog zijn de antwoorden!

Wegen

Dagelijks wegen wordt over het algemeen niet aangeraden voor iedereen die onderweg is om gewicht te verliezen. Gewicht kan van dag tot dag erg verschillen. Dit geldt ook voor mensen die niet aan een dieet doen of niets anders doen qua eten en bewegen. Gewicht kan verschillen door hoe lang  het is geweest sinds de laatste maaltijd, maag- en darminhoud, de hormoonhuishouding, vochtbalans, het klimaat en de trainingsroutine. Veel aspecten die een verschil kunnen maken, dus! Dagelijks wegen kan om deze redenen demotiverend werken. Er is maar één dag nodig van wat meer eten of wat minder bewegen en het getal op de weegschaal zal omhoog gegaan zijn. Eén keer in de week wegen geeft genoeg informatie zonder demotiverend te werken. Doe dit ’s ochtends op een lege maag, elke week op dezelfde dag om de meest betrouwbare informatie te krijgen.

Waarom zou iemand zich wel dagelijks wegen? Er zullen genoeg mensen zijn die het toch fijn vinden om zichzelf dagelijks te wegen. Het zorgt er wel voor dat de focus op afvallen en het doelgewicht blijft. Daarnaast is het makkelijker om direct bij te sturen. Is het getal op de weegschaal ineens een stuk hoger? Een goede reminder om er weer voor te gaan!

Weegschaal

Wegen kan het beste gedaan worden op hetzelfde moment van de dag, zoals al eerder gezegd, op dezelfde weegschaal die zich bevindt op dezelfde ondergrond. Zo kan de weegschaal zelf geen fluctuaties laten zien, want deze zullen er niet zijn. Belangrijk is ook om te onthouden dat de weegschaal meer dan alleen vet laat zien. Voor iemand die zich veelal in de sportschool bevindt, kan het zijn dat het getal op de weegschaal omhoog gaat. Dit is dan geen vet, maar spiermassa. Met de tanita weegschaal kan dit gemeten worden. Dit is een slimme weegschaal die niet alleen het algehele gewicht weegt, maar ook iemands lichaamsvetmassa, spiermassa, spierkwaliteit, totaal lichaamswater, metabolische leeftijd en zelfs het dagelijks caloriebehoefte. Via de smartphone of tablet kan iemand precies zien hoe hun gezondheid ervoor staat. Hoe meer informatie wil je hebben! Zo is het precies duidelijk wanneer het doelgewicht behaald is.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Revolutionize Your Garden Cleanup with Puinzakken & Big Bag Tuinaarde!

Gardening can be rewarding and therapeutic, but it also comes with its fair share...

Thuis een werkplek maken

Afgelopen jaar moest iedereen die dat kon (en eigenlijk ook iedereen die dat niet...

Zijn tapijttegels iets voor jouw?

Tapijttegels zijn een populair alternatief voor vloerbedekking. Ze zijn gemaakt van duurzaam, hoogwaardig vinyl...

Een gebruikte heftruck aanschaffen

Ben jij ondernemer en werk je in een groot magazijn of beschik je over...