De magische bonen van de wereld

We worden steeds creatiever met ons eten. Steeds vinden we weer nieuwe manieren om gezond te eten maar het ook lekker te maken. Zo ontdekken we sommige ingrediënten steeds opnieuw. In deze blog benoem ik de bonen van de wereld, of in ieder geval een paar en waarom het zo’n bijzondere soort voedsel is. Lees je mee?

Het zwarte goud

Laten we beginnen met de meest gebruikte en meest bekende bonen in de westerse cultuur, dat zijn natuurlijk de koffiebonen. Koffie kan je uit een cupje kopen of in poedervorm. Maar het lekkerste is koffie van verse bonen. En wist je dat koffie niet eens zo heel slecht voor je is! Natuurlijk is te veel koffie niet goed omdat er cafeïne in zit. Maar over het algemeen zitten er verder weinig schadelijke stoffen in en als je koffie meteen van de koffiebonen maakt, is het minder voorbewerkt en kan er dus ook minder mee gerommeld worden.

Zoet om op te ‘kauwen’

En dan de andere boon, ook zwart/donkerbruin van kleur en misschien wel net zo bekend en dat is de cacaoboon. Voor veel mensen is chocolade hun lievelingssnack. Goed, daar zit vaak barstens veel suiker in maar de cacaobonen zelf zijn helemaal niet zo goed. Wist je dat cacaobonen enorm rijk zijn aan antioxidanten? Maar ook aan mineralen! Zo kijk je toch weer anders naar pure chocolade, mits die dus zonder al te veel toegevoegde stoffen gemaakt is. Je kan ook zelf met cacaobonen aan de slag. Je kan cacaobonen kopen op de website van broedersgezondheidswinkel.nl.

Populair hier en in het oosten

Dan de sojaboon, die wordt ook steeds vaker gebruikt in maaltijden. Vooral in Aziatische gerechten zie je hem snel terug zoals in poke bowls. Dat is niet gek want de sojaboon is van oorsprong een Aziatisch product. De sojaboon zit vol met eiwit en is daardoor een goede vervanger voor vlees. Dit is ook waarom veel vlees vervangende producten van soja gemaakt worden.

Over bonen in het algemeen

Bonen zijn een beetje een ondergewaardeerde groep voedsel en dat terwijl er in ieder klein exemplaar heel veel rijkdom zit die enorm goed is voor ons lichaam. Tijd dus om ook weer nieuwe recepten uit te vinden met bonen. Dat kunnen drankjes zijn maar ook maaltijden. Gezond eten is namelijk heel lekker en het experimenteren is hartstikke leuk. Met welke ingrediënten en welke magische boon duik jij vandaag de keuken in?

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Tips voor efficient schoonmaken

Het lijkt allemaal heel logisch, maar efficiënt schoonmaken is niet voor iedereen vanzelfsprekend, of...

Een Moroccanoil masker geeft je haar een boost

Je haar heeft het zwaar te verduren. Je stelt het bloot aan allerlei invloeden....

Het belang van een goede inrichting in je horeca onderneming

Je hebt binnen Nederland erg veel verschillende soorten horeca gelegenheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld...

Opslagruimte vinden

Als je binnenkort gaat verhuizen of je hebt een opslagruimte nodig om spullen op...