Afvallen zonder heftig te diëten? Het lukt je met deze tips 

Wil je graag afvallen en strakker in je vel komen te zitten, maar wil je hierbij wel gewoon een fijn eetschema volgen waarbij je jezelf niet te veel restricties oplegt? Dan zijn er een aantal slimme dingen die je kunt doen om zonder al te veel restricties te blijven eten en toch je doelen te behalen. Ben je benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Zorg voor gezonde alternatieven

Ben je iemand die graag tussendoortjes eet en heb je gedurende de dag vaak zin in een lekkere snack? Dan kun je jezelf natuurlijk restricties opleggen en helemaal niets eten op deze momenten, maar dit maakt het wel erg lastig om je gezonde levensstijl vol te houden. Maak het jezelf daarom gemakkelijk door gezonde alternatieven voor je favoriete snacks in huis te halen. Vervang bijvoorbeeld die lekkere chocoladekoekjes voor gezonde eiwitrepen met een vleugje chocolade, vervang die zak chips door warme stukjes appel met kaneel en vervang de snoepjes door een bakje verse aardbeien. Zo wordt jouw gezonde levensstijl een stuk leuker én gemakkelijker vol te houden. 

Boost je metabolisme

Een andere slimme manier om te zorgen dat je je doelen op het gebied van afvallen behaalt, zonder dat je jezelf heftige restricties oplegt door middel van een dieet, is het boosten van je metabolisme. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te zorgen dat je vaker aan krachttraining doet; na een krachttraining verbrand je namelijk 48 uur lang meer calorieën én als je meer spieren opbouwt, heb je ook een versneld metabolisme. Een andere manier om je metabolisme een boost te geven, is het gebruiken van fatburners. Dit zijn voedingssupplementen die helpen je vetverbranding te versnellen en je energieniveau te verhogen. Er zijn bijvoorbeeld fatburners die cafeïne, vitamine B, magnesium en calcium bevatten die je metabolisme ondersteunen en jou een energieker gevoel geven. O

Zorg voor voldoende variatie

Een belangrijke manier om zonder heftige restricties af te vallen en je gezonde levensstijl te kunnen volhouden, is het zorgen voor voldoende variatie. Dit is belangrijk op het gebied van voeding om ervoor te zorgen dat je metabolisme optimaal blijft werken en om gezond eten niet ‘zat’ te worden door een gebrek aan afwisseling. Ook op het gebied van sport en lichamelijke activiteit is het belangrijk om voor voldoende afwisseling in oefeningen en activiteiten te zorgen, zo behaal je sneller je doelen én houd je het leuk voor jezelf.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Goede loon software zorgt voor meer duidelijkheid

Als HR medewerker heb je nogal wat taken. Een van die taken is het...

Puinzakken en Tuinaarde Big Bag: Efficiënt Opruimen en Aanvullen!

Als je bezig bent met een tuinrenovatie of bouwproject, zal je ongetwijfeld te maken...

5 tips om je vakantie met vrienden probleemloos te laten verlopen

Er gaat niets boven een vakantie met vrienden. Of je nu een reis boekt...

De juiste sfeer zetten met je terrasontwerp

Wanneer de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het...