Hierop moet je letten bij het kopen van sokken

Sokken zien we als iets vanzelfsprekends. Ze maken zonder meer deel uit van onze outfit en we kunnen niet zonder. Toch kun je stellen dat er heel wat zaken zijn waar je bij het bestellen van sokken maar beter rekening mee kunt houden. Je voeten zitten de hele dag opgesloten in schoenen en dragen je lichaam elke dag opnieuw, je kunt ze dan ook beter goed verzorgen en comfortabel houden. Hoe je nu de beste sokken kiest, lees je uitgebreid hieronder.

Het materiaal

Een eerste zaak waar je zeker moet op letten bij het bestellen van sokken is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. De meeste sokken zijn gemaakt van katoen en dat is dan ook meteen het beste materiaal. Katoen is namelijk duurzaam waardoor de sokken langer meegaan en bovendien neemt katoen goed vocht op. Dat laatste is niet onbelangrijk als je bedenkt hoeveel je voeten zweten. In het ideale geval kies je voor sokken met een combinatie van katoen en wol, die absorberen maximaal vocht en laten voldoende lucht door.

De pasvorm

Sokken hebben verschillende maten en daar is een goede reden voor. Sokken die niet de juiste maat en pasvorm hebben, laten je achter met pijnlijke blaren door de vele wrijving die tijdens het stappen veroorzaakt wordt. Koop je sokken dus niet te groot en al zeker niet te klein. Sokken van premium merken werken veel gerichter naar een specifieke maat, en niet zoals andere merken in maatgroepen, waardoor je nooit precies de juiste maat kunt kiezen. Ga steeds voor een sok die precies aansluit bij je voet zodat je geen ruimte over of tekort hebt, je zult versteld staan van het comfort dat dit met zich meebrengt.

De naden

Een laatste belangrijk aspect bij het kiezen van sokken zijn de naden. Bij veel sokken heb je bijvoorbeeld een verdikking aan de tenen waar de sok werd vastgestikt. Dat dit voor een onaangenaam gevoel zorgt, hoeven we je vast niet te vertellen. Naadloze sokken daarentegen zorgen voor een maximaal gevoel van comfort zonder dat ze aan stevigheid of duurzaamheid inboeten. Let er dus op de volgende keer dat je sokken koopt om te kiezen voor naadloze exemplaren. Je zult het verschil meteen duidelijk merken en nooit nog terug willen naar die sokken die je altijd het gevoel geven niet goed te zitten omwille van de naden die je hinderen. 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Met Frake hout maak je je gevel tot een kunstwerk!

Nederlandse huizen worden, over het algemeen, gebouwd met een bakstenen buitenkant. Die bakstenen blijven...

Een kinderdagverblijf is zo’n gek idee nog niet

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld Kinderopvang Piccolini te brengen. Maar...

Waarom de Bitcoin koers blijft stijgen

Zoals je op de Bitcoin koers kan zien, heeft de prijs om Bitcoin te kopen meerdere...

Welke activiteiten staan bij jou hoog op de lijst als we het hebben over leuke dingen doen tijdens nieuwjaarsdag?

Welke activiteiten staan bij jou hoog op de lijst als we het hebben over...