Een keuken in de horeca is een heel ander soort keuken dan die jij thuis hebt. Het is een keuken die moet voldoen aan specifieke eisen en die de drukte van een restaurant aankan. Daarnaast moet hij ook nog tegen een stootje kunnen en duurzaam zijn; er wordt intensief gewerkt en hier dient de keuken ook op ingericht te zijn. Kortom, het is best wat, zo’n horeca keuken. Maar goed, wij zijn er om je te helpen. Daarom lees je hier wat er sowieso in je horeca keuken moet staan.
Heteluchtoven
Een heteluchtoven is een echte essential voor een horeca keuken. Hij moet daarnaast wel een beetje groot zijn, het heeft geen zin om te beschikken over een heteluchtoven waar twee pizza’s in kunnen. Je kunt meerdere bakplaten tegelijk verwarmen met zo’n grote heteluchtoven. Aan de achterkant van zo’n oven wordt de plaat heet en een ventilator verspreid op zijn beurt de hitte door de gehele oven.
Spoelbak
In de keuken wordt er veel gebruikt en vies gemaakt. Overal zit wel een spetter vet, saus of een stukje vlees op. Dit moet je natuurlijk goed kunnen schoonmaken; hier komt een spoelbak van pas. Een grote gootsteen met een slang met spuitfunctie is een musthave in een horeca keuken. Als je dit niet hebt, krijg je een probleem. Het servies en het keukengerei gaat zich anders opstapelen en ligt daar maar vies te zijn. Bij voorkeur schaf je ook een spoelmachine aan voor in de keuken, zo kan alles makkelijk schoongemaakt worden en weer teruggezet worden.
Keukengerei
Het is natuurlijk al even genoemd hierboven, maar keukengerei is op zich ook best handig. Er is zoveel wat je nodig kunt hebben. Maak daarom eens een grondig lijstje en probeer echt alles te bedenken wat je in je horeca keuken moet hebben. Als je dit eenmaal hebt, wacht je nog een tijdje. Er zullen je vanzelf dingen te binnen schieten die je bent vergeten.
Grill
Een grill is ook wel een harde eis voor een horeca keuken. Als je geen grill hebt, kun je niet grillen. Maar wat is daar dan zo erg aan? Nou, een grill geeft een hele authentieke smaak en is eigenlijk wel nodig voor elke keuken. Frans, Italiaans, Nederland; een grill spreekt een universele taal. Te weten de taal van het vlees en de groentes. Ga je al watertanden?