Waar moet een horeca keuken aan voldoen?

Een keuken in de horeca is een heel ander soort keuken dan die jij thuis hebt. Het is een keuken die moet voldoen aan specifieke eisen en die de drukte van een restaurant aankan. Daarnaast moet hij ook nog tegen een stootje kunnen en duurzaam zijn; er wordt intensief gewerkt en hier dient de keuken ook op ingericht te zijn. Kortom, het is best wat, zo’n horeca keuken. Maar goed, wij zijn er om je te helpen. Daarom lees je hier wat er sowieso in je horeca keuken moet staan. 

Heteluchtoven

Een heteluchtoven is een echte essential voor een horeca keuken. Hij moet daarnaast wel een beetje groot zijn, het heeft geen zin om te beschikken over een heteluchtoven waar twee pizza’s in kunnen. Je kunt meerdere bakplaten tegelijk verwarmen met zo’n grote heteluchtoven. Aan de achterkant van zo’n oven wordt de plaat heet en een ventilator verspreid op zijn beurt de hitte door de gehele oven. 

Spoelbak

In de keuken wordt er veel gebruikt en vies gemaakt. Overal zit wel een spetter vet, saus of een stukje vlees op. Dit moet je natuurlijk goed kunnen schoonmaken; hier komt een spoelbak van pas. Een grote gootsteen met een slang met spuitfunctie is een musthave in een horeca keuken. Als je dit niet hebt, krijg je een probleem. Het servies en het keukengerei gaat zich anders opstapelen en ligt daar maar vies te zijn. Bij voorkeur schaf je ook een spoelmachine aan voor in de keuken, zo kan alles makkelijk schoongemaakt worden en weer teruggezet worden.

Keukengerei

Het is natuurlijk al even genoemd hierboven, maar keukengerei is op zich ook best handig. Er is zoveel wat je nodig kunt hebben. Maak daarom eens een grondig lijstje en probeer echt alles te bedenken wat je in je horeca keuken moet hebben. Als je dit eenmaal hebt, wacht je nog een tijdje. Er zullen je vanzelf dingen te binnen schieten die je bent vergeten.  

Grill

Een grill is ook wel een harde eis voor een horeca keuken. Als je geen grill hebt, kun je niet grillen. Maar wat is daar dan zo erg aan? Nou, een grill geeft een hele authentieke smaak en is eigenlijk wel nodig voor elke keuken. Frans, Italiaans, Nederland; een grill spreekt een universele taal. Te weten de taal van het vlees en de groentes. Ga je al watertanden?

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Revolutionize Your Garden Cleanup with Puinzakken & Big Bag Tuinaarde!

Gardening can be rewarding and therapeutic, but it also comes with its fair share...

Wat zijn de beste kazen om te kopen?

Wanneer je kaas wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen die je eerst...

Een gebruikte heftruck aanschaffen

Ben jij ondernemer en werk je in een groot magazijn of beschik je over...

Hoe gaat een opleiding tot motorinstructeur in zijn werk?

Als je een passie hebt voor motoren en het delen van je kennis en...