Dagje varen op een rubberboot?

Rubberboten zijn ideaal voor recreatievaart. Met deze compacte, maar stevige boten kun je vrijwel overal in Nederland gaan varen. Lijkt het je wat om een middagje te gaan varen met je gezin of vrienden? Misschien is een rubberboot dan wel wat voor jou. 

Dit maakt een rubberboot zo leuk

Er zijn meerdere redenen waarom rubberboten zo populair zijn. Ten eerste zijn ze ontzettend makkelijk te vervoeren. De meeste rubberboten zijn licht van gewicht en kun je zo meenemen in de auto. Eenmaal aangekomen op locatie pomp je lucht in de boot en kun je beginnen met varen! De meeste rubberboten zijn voorzien van een buitenboordmotor, dus je hoeft zelf niet eens te peddelen. Ook passen er zo’n vier mensen in een rubberboot waardoor je met familie en vrienden gemakkelijk een tocht over het water kan maken. Als je een rubberboot koopt met een stevige onderkant kun je zelfs gaan vissen! Kortom, een rubberboot kent vele voordelen. 

Waar mag je varen met een rubberboot?

Omdat rubberboten een redelijke lage snelheid hebben mag je vrijwel in alle wateren in Nederland varen. Het is daarbij niet eens nodig om te beschikken over een vaarbewijs! Pas als je rubberboot harder vaart dan 20 kilometer per uur gelden er strengere regels. Zolang je onder deze snelheid blijft ben je bijna overal welkom. Als je graag natuurgebieden verkent is dat ook mogelijk met een rubberboot, al dien je wel te beschikken over een elektromotor. Een benzinemotor maakt namelijk te veel lawaai en mogen daarom deze stiltegebieden niet betreden. Een elektromotor is stil en storen zo niet de natuur.

Wat neem je allemaal mee tijdens een boottocht?

Als je een dagje wil gaan varen in je rubberboot zijn een aantal dingen niet te vergeten. Allereerst is het belangrijk dat je veilig onderweg bent. Als er kinderen meegaan is het van belang dat je reddingsvesten meeneemt. Zorg er daarbij voor dat iedereen goede schoenen met grip aan heeft om te voorkomen dat er iemand zomaar uitglijdt. Verder is veiligheid voor de boot ook niet te vergeten. Om je rubberboot te beschermen tegen beschadigingen zijn stootwillen niet te missen. Stootwillen worden aan de railing van de boot vastgemaakt en beschermen de zijkant van je rubberboot bij het aanmeren of bij vertrek. Als je de wal raakt met je boot zullen de stootwillen de klappen opvangen. 
Verder is het belangrijk om genoeg eten en drinken mee te nemen op je boottocht. Vooral als het een warme dag is moet je genoeg te drinken hebben op je rubberboot. Ook zonnebrand is niet te ontbreken. Op open water verbrandt je namelijk erg snel!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een merk registreren

Waarom zou u een merk vastleggen? Als startende ondernemer is er veel te verkennen...

Revolutionize Your Garden Cleanup: Puinzakken & Tuinaarde Big Bag Tips

Every gardener knows that maintaining a beautiful and thriving garden requires a lot of...

Wat zijn de voordelen van verschillende vervoersmiddelen: wij zochten het uit!

Geen zin in een lange files, een dagje uit met het gezin zonder het...

Waarom kiezen voor een telefoondienst?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een telefoondienst te gebruiken in...