Hoe kun je zo veilig mogelijk graven?

Graven, het lijkt zo onschuldig. Vroeger graafde je waarschijnlijk al in de zandbak of maakte je een zo’n diep mogelijk gat op het strand. Die manieren van graven zijn natuurlijk ook erg veilig en er kan weinig mis gaan. Met een plastic schepje is de enige angst of het gat niet te diep wordt en je er zelf in valt. Wanneer er groter gereedschap of zelfs een graafmachine bij komt kijken, kan het echter wel erg gevaarlijk worden. Denk maar aan een verbouwing, hier moet veel uitgegraven worden en heb je perse een graafmachine nodig. Met onderstaande tips kun je zo veilig mogelijk te werk en hoef jij je bijna nergens meer zorgen over te maken.

KLIC melding aanvragen

Als je niet dieper gaat graven dan 40 centimeter hoef je nergens over na te denken en kun je meteen aan de slag. Wanneer je echter dieper dan dit gaat graven zijn er wel een paar restricties waar je rekening mee moet houden. Het eerste is het doen van een graafmelding. Een KLIC melding aanvragen doe je bij het kadaster en is nodig om ervoor te zorgen dat je precies weet waar alle kabels en leidingen zich in de grond bevinden. Hierdoor loop je niet het risico om deze met de graafmachine per ongeluk te raken en kapot te maken. Een KLIC melding is 20 werkdagen geldig. Dit betekent dat wanneer je later dan 20 werkdagen na je melding pas gaat graven je een nieuwe melding moet doen. Om deze reden is het goed om hier aandacht aan te geven.

Werk rustig

Ook al weet je door een KLIC melding aanvragen precies waar de leidingen en kabels liggen, het is altijd verstandig om rustig te werk te gaan. Wie weet liggen er nog andere dingen in de grond waar je eerder niet over had nagedacht. Vooral als je aan de voorkant van het huis gaat graven is het aan te raden langzaam en voorzichtig te werken. Op deze plek zul je namelijk de meeste leidingen en kabels tegenkomen.

Werk met professionals

Ook al kan je zelf graaf apparatuur huren, het is zeker aan te raden om mensen hierbij te betrekken die ervaring hebben met graven en het besturen van graafmachines. Hoewel het makkelijk kan lijken is er toch een bepaalde expertise nodig om het hele proces soepel te laten verlopen. De veiligste optie is natuurlijk om een bedrijf in te huren die hier gespecialiseerd in is, zodat zij alles voor je kunnen doen.

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Wat zijn de voor- en nadelen van game recording op de xbox pc?

De Xbox PC is een van de meest populaire gaming consoles voor gamers. Maar...

Wat heb je nodig om te gamen?

Gamen, je kent het vast wel. Als je het niet kent heb je hoogstwaarschijnlijk...

Revamp Your Garden: Puinzakken Ophalen & Tuinaarde Big Bag Solutions

Are you planning to give your garden a complete makeover? If so, you'll need...

Puinzakken Ophalen & Tuinaarde Big Bag: Efficiënt Opruimen!

Als het gaat om het efficiënt opruimen van puin of tuinaarde, zijn er tal...