Een gebruikte heftruck aanschaffen

Ben jij ondernemer en werk je in een groot magazijn of beschik je over een grote opslag voor je goederen? Grote kans dat je dan wel bekend bent met een heftruck! We zien de heftruck vooral rijden in het magazijn en andere werkplaatsen, om hier gemakkelijk materialen en goederen te transporteren. De heftruck is een aangedreven truck die ervoor gemaakt is om goederen gemakkelijk te transporteren aan de hand van de stalen vorken. Niet te verwarren met een reachtruck, aangezien je hier ook erg veel mee de hoogte in kan en bijvoorbeeld pallets in een magazijn kunt verplaatsen. De heftruck is er specifiek voor bedoeld om de goederen te plaatsen en hierdoor het werk te verlichten!

Verschillende soorten heftrucks

Er zijn verschillende soorten heftrucks te verkrijgen. Aan de hand van de omgeving waar je werkt en waar je de heftruck wilt inzetten, kun je kiezen voor een geschikte heftruck. 

  • Meeneemheftruck

Deze compacte heftruck kun je gemakkelijk achterop een oplegger bevestigen, om deze vervolgens op locatie los te koppelen en direct de goederen kunt kossen. Het laadvermogen is ongeveer 2 ton.

  • Vorkheftruck

Een andere bekende soort heftruck is de vorkheftruck, die je kunt verkrijgen voor binnen- als buitengebruik. Voor binnen worden de vorkheftrucks aangedreven door een accu, terwijl de vorkheftruck voor buitenshuis zal worden aangedreven door een dieselmotor.

  • Smalle gang heftruck

Met deze heftruck zul je meer ruimte hebben voor de goederen in het magazijn. De heftrucks zijn zo ontworpen dat ze uitstekend door smalle gangen kunnen bewegen, waardoor je enorm veel ruimte bespaart en de voorraad efficiënt kunt opslaan. 

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer soorten heftrucks te verkrijgen en zijn er ook per variant weer verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Aan de hand van de omgeving in het magazijn, werkplaats of andere ruimte waar je de heftruck wilt gebruiken, kun je een keuze maken voor de geschikte heftruck.

De aanschaf van een heftruck

Ben je er uit welke heftruck je nodig zult hebben? Dan zijn er enorm veel mogelijkheden om de desbetreffende heftruck aan te schaffen. Je wilt natuurlijk verschillende eisen stellen aan de heftruck en zal deze ook nog een aantal jaren mee moeten gaan, maar is de aanschaf van een nieuwe heftruck bijna niet te doen. Gelukkig is het ook mogelijk om een gebruikte heftruck aan te schaffen. De gebruikte heftruck is dan wel gebruikt, maar zal hij nog erg lang meegaan en kun je gehm prima gebruiken om ook voor jouw werkplek de goederen te transporteren!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Wat als iemand overleden is?

Op het moment dat iemand overleden is, is dit natuurlijk een hele lastige situatie....

Met Frake hout maak je je gevel tot een kunstwerk!

Nederlandse huizen worden, over het algemeen, gebouwd met een bakstenen buitenkant. Die bakstenen blijven...

Hoe vol mag een puincontainer?

Als je plannen hebt om te gaan verbouwen om sloopwerkzaamheden uit te gaan voeren,...

Een prachtig cadeau voor je werknemers vinden

Wanneer jouw bedrijf een jubileum heeft behaald dan is dat natuurlijk geweldig. Jij hebt...