Een waardig afscheid

Als je geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste gaat er heel wat door je heen. Er is nog zoveel dat je had willen doen en zeggen, je vraagt je af hoe het nu verder moet zonder je dierbare en het verdriet is ondraaglijk. Het is dan ook volkomen normaal dat je door alle emoties heen niet goed weet hoe je het regelen van de uitvaart moet aanpakken. Wat je wel weet, is dat het een mooi afscheid moet worden en een laatste eerbetoon voor je dierbare. Om dit te kunnen realiseren, kun je beroep doen op de diensten van het uitvaartcentrum.

De diensten van het uitvaartcentrum

Je mag ervan uitgaan dat het uitvaartcentrum voor jou alle taken op zich neemt die je na een overlijden te doen staan. Na contactname zal er eerst voor gezorgd worden dat de overledene wordt overgebracht naar het uitvaartcentrum waar een mogelijkheid is tot een laatste groet. Daarna volgt het uitwerken van de uitvaart Utrecht of de uitvaart Amsterdam. Voor alle formaliteiten, zoals het aangeven van het overlijden bijvoorbeeld, en voor de concrete uitwerking van de uitvaart kun je op ieder moment rekenen op professionele hulp. Dit gebeurt op een waardige, serene en discrete manier. Ook de uitvaart zelf wordt helemaal door de mensen van het uitvaartcentrum verzorgd naar jouw wensen.

De laatste wensen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij leven zelf al hun uitvaart te regelen. Het spreekt voor zich dat het uitvaartcentrum deze wensen nauwkeurig uitvoert, helemaal zoals de overledene het wou. Je kunt hierbij denken aan een kerkelijke of burgerlijke dienst, aan een samenzijn met de naasten na de uitvaart en aan de laatste rustplaats bijvoorbeeld. Zijn er geen laatste wensen bekend, dan kunnen de naasten hierin de keuzes maken. Ook hiervoor kun je terecht bij het uitvaartcentrum, zij zullen alle mogelijkheden samen met jou overlopen.

De laatste rustplaats

Hoewel een uitvaart traditioneel gezien wordt als een laatste afscheid, hoeft dit geen definitief einde van jullie verhaal te betekenen. Na de uitvaart kun je nog altijd terecht op de laatste rustplaats van je dierbare om toch nog even samen te zijn in alle rust en stilte. Deze plaats biedt troost en steun en is een plekje dat heel persoonlijk kan worden gemaakt. De keuzes in grafzerk of gedenkplaat, het aanbrengen van een toepasselijke spreuk of foto, het maakt het allemaal net iets persoonlijker en unieker. Een plekje van jullie en voor jullie.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een digitaal planbord of werkbon maken was nog nooit zo makkelijk

Op het moment dat je nog steeds analoog werkt en erover denkt om een...

Maak een statement met grote kamerplanten en weelderige bladeren

Heeft u ooit overwogen om uw huis op te fleuren met grote kamerplanten en...

Zo zorg je ervoor dat jouw kind geniet van elke schooldag!

Als je kind binnenkort voor het eerst naar school gaat, dan is dit zowel...

Zijn tapijttegels iets voor jouw?

Tapijttegels zijn een populair alternatief voor vloerbedekking. Ze zijn gemaakt van duurzaam, hoogwaardig vinyl...