Tips voor efficient schoonmaken

Het lijkt allemaal heel logisch, maar efficiënt schoonmaken is niet voor iedereen vanzelfsprekend, of misschien heb je hier nooit bij stilgestaan. Uiteraard wel voor Zoeteman want “this is what we do”. Zoeteman wil alles uit de gegeven tijd per klus halen en dus is efficiënt schoonmaken een must!

Opgeruimd begin

Wanneer Zoeteman aankomt bij een schoonmaakklus ruimen we eerst op. Alles dat in de weg ligt of een eigen plek heeft, wordt opgeruimd of aan de kant gezet. Het afval wordt verzameld en op 1 plek gezet waar het niet in de weg staat zodat er zodra het schoonmaken start zo weinig mogelijk in de weg ligt.

Hoogtepunt

Zoeteman werkt altijd van boven naar beneden. Een makkelijk voorbeeld hiervan is de trap. Het stof en andere viezigheden vallen naar beneden, zo pak je in feite telkens een beetje mee van de “verdieping” erboven en zodra je op het laagste punt bent aangekomen weet je ook echt zeker dat alles schoon is. Daarnaast, maak eerst de horizontale oppervlakten schoon en erna de verticale. Op horizontale vlaktes blijft, logischerwijs, meer vuil liggen.

We love stofzuigers

Waar wij van Zoeteman ook erg fan van zijn is stofzuigen voor het afstoffen met een doekje. Dit werkt natuurlijk veel sneller. Dus alles wat afgestoft kan worden met een stofzuiger, doen! De meningen zijn verdeeld over het afstoffen van de overige plekken, met een droge doek of een vochtige doek. Zoeteman is fan van een droge doek.

Twee emmertjes water halen

Oké zet je schap, deze tip komt direct uit het vat van Zoeteman Schoonmaak haar meest ervaren schoonmakers. Wanneer je gaat schoonmaken met een natte doek, maak dan twee emmers water klaar, een met een sopje en een met alleen water. Zo kun je telkens het vieze doekje schoonspoelen in het emmertje water en dan dopen in het emmertje met sop voordat je verder gaat met schoonmaken. Zo houd je veel langer een schoon sopje.

Good hardware

Natuurlijk is het belangrijk dat wij van Zoeteman altijd voor de juiste schoonmaakmiddelen kiezen maar wat men vaak vergeet zijn de juiste schoonmaak doekjes of sponzen om mee schoon te maken. Kijk dus goed wat je aan het schoonmaken bent en of de doekjes die je hiervoor hebt wel de beste keus zijn. De juiste spullen versnellen ook je schoonmaak klus.

Plannen plannen en nog eens plannen

Als laatste, planning en voorbereiding key! Ga jij beginnen aan je wekelijkse schoonmaak klus, zorg dan dat je alles in huis hebt en dat je ongestoord aan het werk kunt. Kies ook een moment in de week uit waarvan je zeker weet dat je even lekker een keer aantal uurtjes kunt door buffelen.

Nog wat kleine bonus tips:

– Werken met draadloze stofzuigers, geen gezeur met het verplaatsen van stopcontact naar stopcontact. Enorm handig voor bijvoorbeeld trappenhuizen of als er weinig stopcontacten zijn.

– Maak een afvinklijst of een checklist, hoef je niet na te denken en vergeet je niks.

– Schoonmaaksoda, om de zoveel tijd kun je soda gieten in je wasbakken zo kun je verstoppingen voorkomen en nare geurtjes tegengaan.

– Vieze bruine aanslag in je wasbakken? Dit maak je super makkelijk schoon met schuurmiddel en een afwasborstel. Even boenen en je glans is terug!

– Maak de wieltjes onder je bureaustoelen schoon zo verminder of zelfs voorkom je schade aan de vloer.

– Kies 1 opvallende kleur voor het toiletten doekje, bv geel en een andere kleur, bijvoorbeeld blauw, voor het overige. Wel zo hygiënisch toch 😉

– Spray vlag voordat je gaat schoonmaken even je wasbakjes en kranen in met kalkreiniger, dan heeft het wat tijd om in te werken, ben je toe aan je sanitair dan is het in een handomdraai schoon en ontkalkt. Toppie!

Vorig artikel
Volgend artikel

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Tips voor productief werken buiten huis/kantoor

Het werken vanuit huis is voor veel mensen inmiddels de norm geworden. Toch zijn...

Is EPDM lijm gevaarlijk?

EPDM lijm is een soort lijm die gebruikt wordt om EPDM mee vast te...

Het kopen van een deurmat

Misschien denk je er niet veel bij na wanneer je een van plan om...

Weer parijs

Parijs, de romantische stad van licht en liefde, is nog steeds een magische bestemming...