Fleur je trap op!

De trap is iets wat je dagelijks gebruikt, het maakt dus een groot onderdeel uit van je huis. Toch wordt de trap door velen vergeten, en dat terwijl je er zoveel meer uit kunt halen. Zo kun je een trap veel comfortabeler maken door middel van trapmaantjes of matten. Maar je kunt ze ook heel goed decoreren met verf. Lees hier meer over het opfleuren van je trap en de voordelen van trapmatten.

Trapmatten

Heb jij er weleens over nagedacht om matten op je trap te plaatsen? Dit staat erg mooi omdat je gebruik kunt maken van verschillende kleuren en materialen, waardoor je trap ineens een heel ander uiterlijk krijgt. Daarnaast is het zeer comfortabel voor je voeten. Voor de blote voeten lopers onder ons is een trapmat ideaal. Zo kun je lekker zacht de trap op lopen zonder dat je koude voeten krijgt. Zoek eens online naar trapmat voorbeelden en je zult zelf zien hoe leuk ze zijn! Veel van deze varianten hebben ook een antislip functie, zodat je ook niet het risico loopt om van de trap te vallen.

Verven

Wil je een grote verandering aanbrengen omdat je niet helemaal tevreden bent met de kleur van je trap? In sommige woningen zijn de trappen nog niet geverfd, in dat geval is het essentieel om de trap een makeover te geven. Geef daarom je trap een nieuw kleurtje! Dit kan gewoon met houtverf, mits je trap van hout is. Als het een ander materiaalsoort is kun je daar speciale verf voor kopen. Dit is de perfecte manier om kleur op een subtiele manier aan te brengen. Ga voor blauw, groen, oranje of zelfs geel; afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Match de trap bijvoorbeeld met de bank, kussens of gordijnen voor een mooi contrast.

Stencils

Op zoek naar iets spetterends? Verf je trap dan met behulp van stencils. Stencils zijn een soort uitgeknipte patronen die je op de trap kunt plakken zodat je ze alleen maar hoeft in te kleuren. Verf binnen de lijnen van het gekozen patroon en je zult een mooi effect krijgen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, mandala’s, strepen of sterren in twee kleuren!

Conclusie

Het opfleuren van je trap is een leuk klusje, er zijn veel mogelijkheden. Onze favoriet is de trapmat omdat het zo lekker aan je voeten voelt. Maar je kunt natuurlijk ook eerst verven en er vervolgens een bijpassende mat bij kopen!

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Je eerste woning inrichten

Heb je net een woning gekocht? Je eerste huisje waar je waarschijnlijk jaren in...

Online gereedschap kopen scheelt je veel tijd

Ben je ZZP'er in de bouw? Dan heb je het, waarschijnlijk, hartstikke druk op...

Een Wereldreis van Energie: Het Verhaal achter Uw Powerbank

Een powerbank oplader, een compacte levenslijn in onze steeds meer verbonden wereld, heeft een...

Waarom investeren in online marketing?

Heb je een eigen bedrijf of bent je verantwoordelijk voor een bedrijf of afdeling?...