Ga je hout snijden met een lasermachine, hier is waar je rekening mee moet houden

Ben je in het bezit van een lasermachine dan kan je dat voor diverse materialen toepassen. In dit artikel gaat het vooral over hout bewerken, maar lasermachines zijn er natuurlijk ook voor andere materialen. Gebruik je een laser machine voor hout dan ben je gebonden aan het snijden van dun hout of dunne houten platen. 

Hier moet je rekening mee houden als je hout gaat snijden met een lasermachine

Als je een dunne houten plaat gaat snijden met een lasermachine dan moet de plaat minimaal 2 millimeter dik zijn tot 9 millimeter dikte. Dun massief hout kun je snijden tot ongeveer 6 millimeter dikte. Houd rekening met de hardheid van het hout, want dat bepaalt mede de maximale dikte waar je doorheen kunt snijden met de lasermachine. Zo is een dunne houten plaat van populieren multiplex van 6 millimeter makkelijker door te snijden dan een houten plaat van berken multiplex van 6 millimeter. Dunne houten platen kunnen snel kromtrekken en is daardoor niet heel handig om onder een lasermachine te schuiven. Sommige houten platen zijn zo krom dat ze onbruikbaar worden om te snijden. Even opletten op de kromheid van je houten platen dus.

Wil je je hout laten graveren?

Het is niet alleen mogelijk om met een lasermachine hout te snijden. Ook graveren van je hout is goed mogelijk. Als je besluit om hout te graveren dan gelden eerder genoemde restricties niet. Want je hoeft natuurlijk nergens doorheen te snijden en alleen maar graveren. Ga je lasersnijden combineren met graveren is het alsnog slim om dunne houten platen te gebruiken. Het graveren van hout kan op verschillende houtsoorten, namelijk massief hout, maar ook gefineerd plaatmateriaal en ander soorten houten platen. Wil je duidelijk de graveringen op het hout zien dan kan je dat het beste doen op licht hout. Heel mooie resultaten krijg je op witte dunne houten platen. Daarnaast is populieren multiplex ideaal voor graveringen. Je kunt er zelfs foto’s op graveren.

De beschikbaarheid van dunne houten platen

Je kan voor dunne houten platen naar de bouwmarkt gaan, maar er zijn ook genoeg online webshops die dunne houten platen aanbieden. Er zijn zelfs webshops die zich alleen focussen op dunne houten platen in een groot aantal soorten en maten. Deze dunne houten platen bij specialistische bedrijven zijn tevens van erg hoogwaardige kwaliteit en je kunt hier niet verkeerd meegaan.

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De magische bonen van de wereld

We worden steeds creatiever met ons eten. Steeds vinden we weer nieuwe manieren om...

Hoe scoor ik voordelige zakelijke energie?

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Een groot deel van die groep ondernemers beschikt...

5 tips voor het wassen van je kleding

Heb je net de hele stapel wasgoed weggewerkt, zit de wasmand alweer vol. Dan...

Steeds meer nieuwe auto’s op de Nederlandse wegen

Viel het in het verleden nog op als je in Duitsland reed, dat er...