Hoe lang gaat batterij macbook pro mee? 

Iedereen kan weleens problemen hebben aan zijn of haar laptop. Hierbij maakt het niet uit of jij het goedkoopste of duurste merk koopt, er kan altijd weleens iets niet meer goed functioneren. Ook bij de macbook kun je bijvoorbeeld last hebben van het steeds sneller leeglopen van je batterij. Als dit het geval is kun je er het best voor kiezen om de batterij te laten vervangen. Elke accu wordt slechter als deze voor een langere periode wordt gebruikt, dus ook die van de macbook pro.

 

Controleer hoeveel laadcycli je macbook gemaakt heeft

Na elke laadcycli zal de kwaliteit van je batterij steeds een beetje verder achteruit gaan. Ook bij apple laptops is dit dus het geval. Apple beschouwt een macbook pro batterij als versleten als er meer dan 1000 cycli zijn. Een macbook batterij vervangen hoef je hiervoor dus eigenlijk sowieso niet te overwegen. Deze hoeveelheid cycli zal bij een gemiddeld gebruik ongeveer na 5 jaar voorbij zijn. Na deze periode zul je merken dat de accu van je macbook pro steeds minder lang mee gaat. Dit kan nogal vervelend zijn als jij voor een langere periode weg bent en niet kunt opladen tijdens deze periode. Daarnaast kunnen er ook andere dingen verslechteren als deze 5 jaar is geweest. Zo kun je onder andere merken dat je trackpad niet meer zo goed werkt als eerst. Dit is te danken aan het verslechteren en opzwellen van je accu. De accu gaat doordat deze opzwelt in de weg zitten van de trackpad. Je kunt eenvoudig controleren hoeveel laadcycli je macbook heeft via het systeem overzicht.

 

Hoe kom je bij het overzicht van je laadcycli

Om bij je laadcycli te komen zul je dus het systeem overzicht moeten openen. Dit kun je doen door op het Apple logo links bovenin het scherm te klikken. Vervolgens klik je op “over deze Mac” en open je het systeem overzicht. Door op het kopje voeding te klikken kun je het aantal laadcycli vinden. Deze laadcycli vind je het aantal laadcycli dat er ergens in de lijst tussen staat. 

 

De kosten van het vervangen van je macbook

Als je je batterij wil laten vervangen zul je hier natuurlijk wat geld voor moeten betalen. Als het buiten je garantie valt kost het voor een macbook pro zonder retina scherm 139 euro om de batterij te vervangen. Bij een macbook pro met retina scherm kost het 209 euro om de batterij te laten vervangen. 

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Revamp Your Garden: Big Bag Soil & Debris Collection Made Simple

Gardening can be a rewarding and enjoyable experience, but it can also involve dealing...

Jouw telefoon klaar voor gebruik

Een telefoon is nodig in deze westerse maatschappij. En af en toe ben je...

Fleur je trap op!

De trap is iets wat je dagelijks gebruikt, het maakt dus een groot onderdeel...

Hoe maak je ondernemer makkelijker voor jezelf?

Nederland kent veel ondernemers, maar misschien zijn er nog wel meer mensen die ervan...