Hoe maak ik de sfeer in huis romantisch? 5 woontips.

Wil je weten hoe je de romantiek in huis brengt? Aaibare stoffen, warme kleuren en houten lamellen zorgen voor de perfecte romantische sfeer in huis. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Lees hieronder onze 5 woontips.

1: De juiste raamdecoratie

Een romantische sfeer in huis begint met de juiste raamdecoratie. Een huis zonder raamdecoratie zorgt voor een overvloed aan daglicht en weinig privacy. Houten lamellen creëren een warme en stijlvolle uitstraling in huis. Hout zie je veel terug in een romantisch interieur en daarom past deze raamdecoratie perfect bij deze woonstijl. Overdag bepaal jezelf de hoeveelheid daglicht en ’s avonds tuimel je de lamellen dicht voor de perfecte romantische sfeer. Kaarsen aan, een glas rode wijn en je waant je zo in Parijs, de stad van de liefde!

2: Sfeerverlichting 

Sfeerverlichting is een must have in een romantisch interieur. Ze zorgen ervoor dat het overal in huis gezellig is. Vaak denken we hierbij aan kaarsen, maar er zijn ook andere manieren. Vloer- of wand lampen geven dezelfde sfeer in huis. De kleur van het licht is hierbij bepalend. Witte lampen verlichten je huis goed, maar zorgen voor een saaie en kille sfeer. Warme lampen zorgen voor meer sfeer en gezelligheid in huis. Wil je voor iedere gelegenheid het licht aanpassen? Kies dan voor verlichting met dimfunctie.

3: Warme kleuren

Naast sfeerverlichting, is kleurgebruik ook essentieel. Warme kleuren zijn echte sfeermakers en zorgen ervoor dat jouw huis er romantisch uitziet. Denk aan oud roze, pastel- en natuurtinten of vergrijsde kleuren. Verf een wand met één van deze kleuren of laat de kleuren terugkomen in je meubels of woonaccessoires. Wist je dat je wij ook een ruim aanbod hebben in verschillende kleuren en houtsoorten voor een draai-kiepraam? Raamdecoratie draai kiepraam wordt op basis van jouw wensen geheel op maat gemaakt!

4: Romantische meubels

De all-time klassieker in een romantisch interieur? Een brocante vitrinekast! Op zoek naar een pronkstuk? Organische meubels of fauteuils met een prachtige houten salontafel passen perfect bij deze woonstijl. Romantische meubels hoeven niet persé zoetsappig te zijn. Een stoere leren bank met een zachte plaid kan ook gezellig zijn!

5: Woonaccessoires

At last but not least mogen woonaccessoires uiteraard ook niet ontbreken. Woonaccessoires zijn dé finishing touch voor een romantische woonstijl. Kleed je huis aan met een gouden kandelaar, een hoogpolig vloerkleed of door veel kussens op de bank in aaibare stoffen. Wil je de echte romantiek in huis brengen? Een grote bos bloemen in een glazen vaas en flikkerende kaarsen in verschillende kleuren, brings love in the air!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De gids voor het geven van een goed verjaardagscadeau

Als u van plan bent iemand een verjaardagscadeau te geven en zich afvraagt welke...

Eenvoudig Puinzakken Ophalen en Tuinaarde Big Bag Tips voor Tuinliefhebbers

Als je een tuinliefhebber bent, weet je hoe belangrijk het is om je tuin...

Telefoonabonnementen: alle informatie die je nodig hebt

Je wilt misschien wel overstappen naar een andere provider, of je hebt gewoon eens...

Alles wat je moet weten over de Tachograaf

Je hebt misschien wel vaagjes ervan gehoord maar meer niet. Dat is op zich...