Hoe organiseer je een succesvol zakelijk evenement?

Bij het organiseren van een zakelijk evenement komt een hoop kijken. Als je een evenement organiseert voor een groep klanten of andere zakelijke relaties wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen.

Doelgericht te werk gaan

In de voorbereiding van het evenement is het goed om stil te staan bij het doel van het evenement. Wil je potentiële klanten informeren, of juist je werknemers een informatieve middag bieden? Met een duidelijk doel voor ogen is het een stuk gemakkelijker om business events te organiseren. Zodra het duidelijk is wat het doel is van het zakelijke evenement, kan er gestart worden met het maken van een planning. Als je in een vroeg stadium beslist wanneer het evenement plaatsvindt, is het een stuk makkelijker om een locatie te selecteren. Bij het selecteren van de locatie is het ook goed om het doel niet uit het oog te verliezen. Een zakelijk evenement kan nét dat beetje extra lading krijgen op het moment dat het wordt georganiseerd op een unieke of bijzondere locaties. Zo zijn er evenementlocaties beschikbaar in oude vliegtuighangars, kastelen of op grote hoogte in televisietorens. Let er op dat je je hierin niet laat betoveren door een unieke locatie met slechte organisatie ter plekke. Goede communicatie en faciliteiten zijn minstens zo belangrijk, en een goede evenementlocatie scheelt een hoop werk én stress.

Uitnodigingen versturen

Let er daarnaast op dat je op tijd begint met het versturen van de uitnodigingen. Ook dit kan je op een unieke manier doen. Zo kun je de uitnodigingen voorzien van een leuke afbeelding of laten afdrukken op speciaal papier. De meeste uitnodigingen worden tegenwoordig natuurlijk wel online verzonden. Dit is wel zo makkelijk, want dan kun je de mensen gelijk vragen om te laten weten of ze er bij zijn. Dit is in de organisatie dan weer makkelijker rekenen voor de catering.

Er komt een hoop kijken bij de organisatie van een zakelijk evenement en het is vaak makkelijker als je de organisatie niet volledig door één persoon laat verzorgen. De organisatie van een evenement kan een goede gelegenheid zijn om samen met je collega’s eens op een andere manier samen te werken. Je kan er ook voor kiezen om de organisatie volledig of deels uit te besteden aan een bedrijf dat hier meer ervaring mee heeft, zoals bijvoorbeeld XSAGA events. Wel zo makkelijk als je het druk hebt met de dagelijkse werkzaamheden.  

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Philips X-tremeVision H4 autoverlichting

Als je voor duurzaam wil gaan en zo lang mogelijk wil genieten van autoverlichting,...

Heftruckchauffeur gezocht? Je vindt je medewerker op Youbahn

In veel bedrijven wordt gebruik gemaakt van heftrucks. Denk dan bijvoorbeeld aan grote magazijnen,...

Wat is het belang van performance management?

Binnen een bedrijf zijn er een aantal verschillende strategieën die je kunt gebruiken om...

Het verzilveren van de overwaarde van je huis om te investeren in verbouwingen

Je huis kan na verloop van tijd flink in waarde stijgen. Dat komt mede...