Kerstversiering in een kleine woning, hoe pak je dat aan?

Een kerstboom is hét boegbeeld van Kerstmis, maar wie in een klein huis woont zit daar waarschijnlijk helemaal niet op te wachten. In een kleine woning is toch al maar weinig ruimte en de ruimte die je misschien over hebt wil je waarschijnlijk ook open laten zodat je jezelf nog enigszins op een normale manier kan verplaatsen. Toch wil je ook niet niets aan Kerstmis doen. De versiering is juist wat deze feestdagen zo leuk maakt. In dit blog geven we je daarom graag een aantal tips over het versieren van een kleine woning met kerstversiering.

Vergeet de boom

De echte, grote dennenboom zoals we hem kennen gaat er gewoon echt niet in bij jou. Tenzij je dus je loopruimte wilt opgeven of tijdens de kerstdagen buiten wilt dineren. Als dat geen probleem is, kan het natuurlijk maar we denken dat niemand daar echt op zit te wachten. Een grote boom wordt hem dus niet maar wat is dan een mooi alternatief? Naast grote bomen heb je tegenwoordig ook kleinere modellen. De modellen die op tafel passen zijn een heel mooi en goed alternatief. Deze kan je gewoon op de eettafel zetten of op een kastje. Vind je dit nog steeds wat te veel? Gebruik dan je muur. Koop een hele grote poster van een kerstboom en hang deze op. Op deze manier heb je alsnog het gevoel van een kerstboom in huis maar zal er geen kostbare ruimte gebruikt worden. Wat ook een leuke manier is, is door een paar stokken of ander materiaal aan de muur te bevestigen in de vorm van een kerstboom. Op deze manier is het al iets echter maar ook hier wordt er geen kostbare ruimte gebruikt.

Vergeet niet de kerstverlichting

Hoewel je de grote kerstboom beter buiten kan laten gaat dit zeker niet op voor de kerstverlichting. Kerstverlichting neemt maar weinig ruimte in beslag en is daarom de perfecte versiering voor wanneer je in een kleine woning wordt. Kerstverlichting kan binnen en buiten worden gebruikt, al zal je wel even moeten kijken waarvoor de soort die jij hebt geschikt is. Niet iedere soort verlichting is namelijk waterproof en zal een regen- of sneeuwbui hoogstwaarschijnlijk dan ook niet overleven.

Ballen en andere decoratie

Net zoals de kerstverlichting is kerst decoratie ook prima voor een kleine woning. De decoratie neemt namelijk ook niet zoveel ruimte in beslag, waardoor je er je huis prima mee kan versieren. Je kan kerstballen ophangen aan een lijntje of je kan er een mooie schaal mee opmaken. Koop sterren voor aan de manier of maak een mooi wandbord met verschillende kerstkaarten. Een beetje creativiteit kan je hier goed bij gebruiken.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van software op maat en low code oplossingen

Technologie evolueert in een razend tempo. Dit betekent dat bedrijven voortdurend moeten bijblijven om...

Online gereedschap kopen scheelt je veel tijd

Ben je ZZP'er in de bouw? Dan heb je het, waarschijnlijk, hartstikke druk op...

Hoe scoor ik voordelige zakelijke energie?

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Een groot deel van die groep ondernemers beschikt...

Waardering tonen aan je werknemers

Veel mensen die in dienst zijn van een bedrijf vinden het erg fijn om...