Rolgordijnen; de diepte in

Je interieur is maar iets lastigs als je geen interieurstylist bent. Je moet zoveel keuzes maken. Functionaliteit, esthetiek, prijs, kleur, stof, patroon en ga zo maar door. Die keuzes zijn lastig te maken en je moet je vaak in van alles verdiepen. Je wordt hier af en toe een beetje moe van. Je moet al zoveel doen in het dagelijkse leven en ook dit komt er nog eens bij. Nu moet je nog gordijnen gaan kiezen ook. Je hebt je oog misschien al laten vallen op rolgordijnen, misschien ook niet. Hoe dan ook; dit is een prima optie volgens ons. We vertellen je graag even snel en op een toegankelijke manier wat over rolgordijnen omdat we begrijpen dat ook jij het druk hebt met van alles en nog wat. 

Rolgordijnen

Normale rolgordijnen, je kent ze waarschijnlijk wel. Mocht je ze niet kennen, dan gaan we je een handje helpen. We gaan even, hoogstwaarschijnlijk, een lampje doen branden in je hersenen. Een rolgordijn rolt, dat is niet zo gek. Maar hoe dan? Het is een gordijn dat je op- en af kunt rollen door middel van een koord of touw. De verduisterende (of lichtdoorlatende, afhankelijk van je keuze) panelen zullen over elkaar heen vouwen als je hem oprolt, en langs elkaar naar beneden zakken als je hem laat afzakken. Op deze manier heb je een gordijn dat je makkelijk kunt bedienen in elk geval en dat nooit in de weg zit als je hem niet nodig hebt. Binnen de rolgordijnen kun je enorm veel keuzes maken. Je kunt, zoals net al even genoemd, kiezen voor verduisterende gordijnen, meer transparante gordijnen, gordijnen in het beige of gordijnen in het grijs en ga zo maar door. De keuze is reuze met rolgordijnen!

Elektrische rolgordijnen

Binnen de rolgordijnen kun je ook kiezen voor elektrische rolgordijnen. Elektrische rolgordijnen zijn een optie als je gemak én esthetiek hoog in het vaandel hebt staan. Waarom? Nou, rolgordijnen zijn zoals je weet super mooi en al gemakkelijk te bedienen. Met elektrische rolgordijnen vergroot je dit gemak nóg meer. Houd je van dit gemak of heb je bijvoorbeeld moeite met je arm bewegen? Dan is een elektrisch rolgordijn een ideale optie. Dit bedien je vaak met bijvoorbeeld een afstandsbediening of iets dergelijks. Soms kun je dit zelfs koppelen met een app op je smartphone, je kunt hiermee een heuse ‘smart home’ creëren; een huis dat als het ware bediend kan worden via je telefoon. 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Een verzekering helpt jou bij schade

Dankzij verzekeringen is het mogelijk om onszelf op financieel vlak te beschermen. Het is...

Je eerste woning inrichten

Heb je net een woning gekocht? Je eerste huisje waar je waarschijnlijk jaren in...

De gids voor het geven van een goed verjaardagscadeau

Als u van plan bent iemand een verjaardagscadeau te geven en zich afvraagt welke...

Maak van de gelegenheid gebruik om relaxstoelen outlet te kopen

Laten we eerlijk zijn. Ouderdom is die fase van het leven waarin mensen zich...