Thuis een werkplek maken

Afgelopen jaar moest iedereen die dat kon (en eigenlijk ook iedereen die dat niet kon) thuiswerken. En dat was even wennen, want lang niet iedereen heeft een geschikte plek thuis om te kunnen werken. Hoe vaak heb je niet voorbij zien komen dat je in een meeting of les zat, en dat iemand gewoon aan de keukentafel zat, of in bed, of dat er schreeuwende kinderen of katten op de achtergrond voorbij kwamen rennen? Niet echt ideale omgevingen om je in te concentreren. En om goed te kunnen werken, heb je wel concentratie nodig. Gelukkig kan je zo goed en kwaad als het gaat een kleine werkruimte voor jezelf creëren thuis, met wat handige tips. 

Geen extra ruimte

Vrijwel alle studenten, maar ook een heel aantal werkende mensen, wonen niet zo groot dat ze ineens een kamer kunnen vrijmaken om in te werken. Dat maakt het al gelijk lastig, want het helpt je brein niet mee als je alles in dezelfde kamer moet doen (ontspannen en werken). Wat je echter wel kan doen, is die kamer zo veel mogelijk in twee delen inrichten. Klein bureautje voor het raam aan een kant. Een bureau voor het raam zorgt er namelijk voor dat je niet zo snel wordt afgeleid door de rest van je kamer. En zorg dan ook dat al je werkspullen aan die kant van de kamer staan. Om de verdeling optimaal te maken, is het slim om echt iets tussen de twee delen te zetten, bijvoorbeeld een kast die eerst misschien tegen de muur stond, of een grote plant. Ook een doek ophangen kan goed werken. 

Een andere ruimte

Als je er wel de plek voor hebt, is het fijn om je kantoortje in een aparte ruimte te maken. Dat helpt je hersenen met concentreren. Die kamer wordt dan namelijk geassocieerd met werken, en dus springt je hoofd automatisch in werkmodus als je er gaat zitten. Probeer in dit kantoortje zo min mogelijk afleidende factoren te plaatsen. Ook al is het je eigen huis, maak het niet al te gezellig, want in deze ruimte moet je aan het werk. Dus niet al te veel aan de muren, geen bank of luie stoel. Als je even wil ontspannen, ga je gewoon in een andere kamer in je huis zitten. 

Wat je ook doet, het belangrijkste is dat je probeert om je bureau of werkkamer zo veel mogelijk gescheiden te houden van de plekken waar je wil ontspannen. Zo maak je het voor jezelf makkelijker om zowel te werken als te ontspannen! 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Telefoonabonnementen: alle informatie die je nodig hebt

Je wilt misschien wel overstappen naar een andere provider, of je hebt gewoon eens...

Veilig op de weg met de motor

Het aanschaffen van een motor is voor veel rijders een langgekoesterde wens die in...

Welke andere landen liggen in de buurt van de balkan?

De Balkan is een regio in Europa waar veel verschillende landen en culturen samenkomen....

Een motorverzekering moet passen bij jouw rijstijl

Wie op een motor rijdt zal ervoor moeten zorgen dat deze motor goed verzekerd...