5 tips om je vakantie met vrienden probleemloos te laten verlopen

Er gaat niets boven een vakantie met vrienden. Of je nu een reis boekt met één of tien personen, de opwinding over nieuwe avonturen met je beste vrienden staat op het punt om echt te worden. Na eerdere vakanties met vrienden, lang of kort, weet ik ook dat dit soort vakanties veel planning met zich meebrengen. In tegenstelling tot alleen reizen, moet je coördineren met je vrienden en ervoor zorgen dat je allemaal op één lijn zit. Dus hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jij (en je vrienden) het meeste uit je vakantie halen!

Iedereen telt mee

Voordat er iets geboekt is, zullen er talloze ideeën zijn en het bijhouden van ieders suggesties zal moeilijk zijn. Het is belangrijk dat ieder zich gehoord voelt. Een manier om dit te doen is door een Google Doc-, Facebook-groep of een Whatsapp groep te maken. Alle informatie die u nodig heeft voor uw komende reis kan daar worden geschreven, van verschillende soorten avonturen tot uw hostel opties. Een reis organiseren is eenvoudiger als iedereen goed op de hoogte is.

Budget

Budgetteren is meestal het minst leuke deel van de vakantie. Als je met vrienden reist, is het een van de meest noodzakelijke dingen. Ieder budget kan variëren, en het is belangrijk een gemeenschappelijke basis te vinden.  Zodra je weet hoeveel iedereen bereid (of in staat) is om uit te geven, kun je doorgaan en hostels in je prijsklasse vinden, erachter komen hoe je van punt A naar punt B komt of toch in zeeland vakantiepark te boeken. Maak een apart persoonlijk en groepsbudget zodat de vitale onderdelen van de vakantie samen geboekt kunnen worden, zodat iedereen op één lijn zit. WieBetaaltWat is een fantastische hulp op vakanties.

Prioriteiten

Weet je nog die Google Doc die ik hierboven noemde? Houd die op vakantie in de gaten. Al je vrienden zullen waarschijnlijk iets andere prioriteiten hebben. Stel dat je naar Parijs gaat, zullen sommigen graag een tour naar Montmartre maken, terwijl anderen het Louvre willen verkennen. Zorg ervoor dat je weet wat iedereen wil doen en zien tijdens je avonturen. Zo kan iedereen blij en met afgevinkte bucketlist van de vakantie afkomen.

Maak je geen zorgen over de kleine dingen

Het is niet leuk als er iets misgaat tijdens een vakantie. Gelukkig kunnen je vrienden een aanwinst voor je zijn in moeilijke tijden. Het beste is om je niet druk te maken om kleine dingen. Rondleidingen worden geannuleerd, monumenten zijn gesloten, maar dit betekent niet dat je hele reis is verpest. Omarm het slechte en kijk waar het je brengt.

Stille tijd is gouden tijd

Mijn vrienden en ik maakten deze regel genaamd "stille tijd" waar we allemaal onze eigen dingen zouden doen, gewoon om even bij te komen. Natuurlijk is hetgeweldig om op vakantie te zijn met vrienden, maar je hebt ook je eigen ruimte nodig. Bovendien betekent het einde van deze rust dat je daarna een heleboel nieuwe dingen hebt om over te praten!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Opslagruimte vinden

Als je binnenkort gaat verhuizen of je hebt een opslagruimte nodig om spullen op...

De must haves voor ieder kantoor

Ieder kantoor heeft een aantal dingen nodig. Een paar zullen misschien wel voor de...

Eenvoudige tips voor puinzakken ophalen en tuinaarde in big bags

Als je aan de slag gaat met een tuin- of bouwproject, is het belangrijk...

De verschillende fotolijst collages

Ben jij op zoek naar een fotolijst collage voor je woning omdat je bijvoorbeeld...