Verschillende soorten vloeren voor in huis

Ga je verhuizen of is je huidige vloer in huis aan vervanging toe? Dan doe je er goed aan om te bedenken wat voor soort vloer je zult nemen. Naast dat deze er natuurlijk mooi uit moet zien, moet hij ook praktisch zijn. Waar je in het verleden de keuze had uit enkele soorten vloeren, kun je tegenwoordig door de vele verschillende opties keuzestress krijgen. 

Tapijt

Tapijt werd vroeger regelmatig gebruikt door het hele huis heen. Doordat het lekker zacht is en tevens geluiddempend is. Ondanks dat deze soort vloer voor erg veel sfeer kan brengen, is het niet altijd even ideaal als vloerbedekking. Wanneer je bijvoorbeeld vaak de vloer vies hebt, door huisdieren of kleine kinderen die drinken morsen, dan is een vloer die je gemakkelijk kunt schoonmaken een stuk idealer.

Parketvloer

Houten vloeren worden ook al jarenlang gebruikt. Doordat deze soort vloer een stuk duurder in aanschaf is dan bijvoorbeeld tapijt, zul je dit soort vloeren vaak tegenkomen in luxe woningen of bedrijfspanden. Vloeren van massief hout worden dan ook vandaag de dag nog steeds gezien als een erg luxe binnenvloer. Met het grote voordeel dat dit soort vloeren erg lang meegaan. Het nadeel van dit soort vloeren is echter dat ze niet zo goed bestand zijn tegen vocht. Daarnaast dient je een vloer welke bestaat uit een natuurproduct, erg goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er mooi uit blijft zien.

Laminaat

Laminaat is een vloer die momenteel nog steeds erg populair is. Qua looks komt het tegenwoordig in de buurt van een houten vloer, maar met het enorme voordeel dat deze vloer een stuk beter bestand is tegen vocht. Daarnaast is deze vloer een stuk goedkoper in aanschaf dan een massief houten vloer. Terwijl dit soort vloeren ook jarenlang meegaan zonder dat er speciaal onderhoud voor nodig is. Ondanks dat de ontwikkelingen van dit soort vloeren al jarenlang bezig is, kun je het vaak toch merken dat de vloer niet massief is. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het geluid en de demping. Echter, het grote voordeel van dit soort vloeren is dat ze er in vele verschillende motieven en materialen verkrijgbaar zijn. Zo heb je zelfs soorten in tegelvorm, welke sprekend op natuursteen lijken. Laminaat is dan ook niet voor niets een vloerbedekking die steeds populairder wordt. Als je voor een duurdere soort gaat, zul je merken dat de vloeren een enorm goede kwaliteit hebben. Krassen en andere kleine beschadigen zie je haast niet op laminaat. 

 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De verschillende fotolijst collages

Ben jij op zoek naar een fotolijst collage voor je woning omdat je bijvoorbeeld...

Een traditioneel kerstpakket wordt nog steeds gewaardeerd!

Het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het alweer...

Van Puinzakken tot Big Bags: Tips voor Tuinaarde Ophalen

Als het gaat om tuinaarde ophalen, zijn er verschillende manieren om dit aan te...

Een kinderdagverblijf is zo’n gek idee nog niet

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld Kinderopvang Piccolini te brengen. Maar...