Slaapkamer sfeervol inrichten? Dat doe je zo! 

Of je nu net een nieuw huis hebt gekocht en aan het nadenken bent over de inrichting ervan óf je huidige slaapkamer een nieuwe look wilt geven, met de tips uit deze blogpost kun je direct aan de slag. De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers van het huis, dus het is begrijpelijk om deze kamer naar wens te maken. Tenslotte is dit de kamer waar we elke dag weer onze rust moeten pakken. 

Moet je de slaapkamer dan zo clean mogelijk houden en accessoires of kleur vermijden? Nee, dit hoeft zeker niet! Ook met een kleurrijke slaapkamer kun je rust en eenheid creëren. Hoe je dit doet, lees je in deze blog. Er zijn verschillende looks passend bij elke persoonlijke smaak. Zo zit er altijd wel iets bij voor jou! 

Bepaal je persoonlijke smaak 

Allereerst moet je bepalen wat jouw persoonlijke smaak is. Heb jij het liefste een lichte slaapkamer met natuurlijke kleurtinten? Of wil jij in je slaapkamer juist volledig uitpakken met kleuren en printjes? Het voordeel aan een kamer met veel natuurlijke tinten is dat het gelijk een stuk groter, frisser en zelfs schoner oogt. Wit straalt rust uit en zorgt ervoor dat je geen extra prikkels krijgt. Maar, niet voor iedereen is een witte slaapkamer weggelegd. Sommige mensen slapen fijner in een donkerdere omgeving. Zo kun je in dit geval juist beter gaan voor donkere kleuren op bijvoorbeeld de muur en op het bed. 

Mist er wat sfeer? 

Heb jij een natuurlijke kamer en mis jij net wat sfeer? Dan is het misschien een tip om wat meer structuur toe te voegen zoals een mooi slaapkamer behang met reliëfje of subtiel patroon. Daarnaast creëer je sfeer door de juiste verlichting te kiezen. Ga voor sfeerverlichting met een mooie warme uitstraling. Zo heb je lampen die met schaduw allerlei mooie patronen op je muur weergeven. Daarnaast kun je nog gaan voor accessoires zoals een vloerkleed of vaas met droogbloemen. 

Waar moet je opletten bij het gebruik van kleur? 

Ben jij iemand die van veel kleur houdt en wil je dit terug laten komen in je slaapkamer? Dan is het belangrijk om je aan een bepaald kleurenthema te houden. Zo creëer je eenheid en zorg je ondanks de felle kleuren toch voor een rustige uitstraling. Kleurrijke kamers zijn ook ideaal voor kinderen. Neem een kijkje online en bekijk het assortiment behang voor in de kinderkamer. Kies voor kleuren die goed samengaan en laat deze kleuren op verschillende plekken terugkomen. Let er wel op dat donkere kleuren de kamer een stukje kleiner kunnen laten ogen. 

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Steeds meer nieuwe auto’s op de Nederlandse wegen

Viel het in het verleden nog op als je in Duitsland reed, dat er...

Een merk registreren

Waarom zou u een merk vastleggen? Als startende ondernemer is er veel te verkennen...

Een laptop voor je opleiding aanschaffen

Als je binnenkort weer gaat studeren, dan is dat natuurlijk erg spannend. Er zijn...

Waarom investeren in online marketing?

Heb je een eigen bedrijf of bent je verantwoordelijk voor een bedrijf of afdeling?...