Het leasen van een tweedehands auto

Het leasen van een auto is een populaire keuze onder Nederlanders. Het is een aantrekkelijke optie omdat het je de mogelijkheid geeft om in een auto te rijden zonder de volledige aanschafprijs te hoeven betalen. Je betaalt maandelijks een premie voor het gebruik van de auto. Een tweedehands auto leasen kan een goede optie zijn als je budget erg beperkt is. Tweedehands auto’s zijn vaak scherp geprijsd en met een leasecontract kun je hier optimaal gebruik van maken.

Het is een soort "huurkoop" waarbij je niet meteen het volledige aankoopbedrag hoeft te betalen. Het voordeel van leasen is dat mensen, zonder een grote spaarpot, ook gebruik kunnen maken van een auto. Bovendien kun je na afloop van de looptijd vaak de auto kopen tegen een scherpe prijs. Wanneer je een tweedehands auto gaat leasen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten. In deze blog gaan we bespreken waarom het aantrekkelijk zou kunnen zijn om over te gaan op een leasecontract van een tweedehands auto. 

Geen startkapitaal nodig

Het leasen van een tweedehands auto, ook wel occasion leasen genoemd, kan erg voordelig zijn. Naast dat particulieren heel erg veel gebruik maken van leasen, is Financial Lease ook heel aantrekkelijk voor ondernemers en ZZP’ers. Zonder startkapitaal kan er direct een bedrijfsauto worden aangeschaft. Bij een occasion maak je vaak gebruik van een jong gebruikte auto. Dit zorgt ervoor dat de auto direct in goede staat kan worden gebruikt en dat je niet bang hoeft te zijn voor onderhoud en reparatie op korte termijn. De auto’s hebben een lage kilometerstand en zijn erg betrouwbaar. Daarnaast wordt de auto door de leasemaatschappij altijd in nette staat afgeleverd. 

Flexibiliteit door kortere looptijd

Het leasebedrag ligt bij tweedehands auto’s vaak veel lager dan bij nieuwe auto’s. Hierdoor is er veel meer mogelijk met een occasion leasecontract. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te leasen voor een kortere looptijd dan een normaal leasecontract. Dit kan aantrekkelijk zijn omdat je op korte termijn wilt bepalen of je een auto wel of niet gaat aanschaffen en niet te veel kosten wilt maken voor het huren van een auto. Het verschil in prijs voor de aankoop van een nieuwe auto of een tweedehands auto zie je ook terug in de maandprijs voor een lease van een nieuwe auto of een tweedehands auto. Bij Nationale Autolease sluit je eenvoudig en voordelig een leasecontract af voor een auto die je mooi vind. Op naar vele kilometers!

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Welke portemonnee past bij jou?

Een van de bekendste accessoires is waarschijnlijk toch echt: de portemonnee. Al kun je...

Je eerste woning inrichten

Heb je net een woning gekocht? Je eerste huisje waar je waarschijnlijk jaren in...

Een voetbalreis Tottenham Hotspur is zo geregeld!

Is voetbal jouw grootste hobby en mag je graag werkelijk alle wedstrijden kijken die...

Afvallen en wegen

Over het gebruik van een weegschaal tijdens het verliezen van gewicht zijn verschillende meningen....