Waarom de Bitcoin koers blijft stijgen

Zoals je op de Bitcoin koers kan zien, heeft de prijs om Bitcoin te kopen meerdere explosies en implosies meegemaakt. Hier kan je lucratief gebruik van maken door Bitcoin te kopen via Satos. Verschillende experts beweren dat Bitcoin het nieuwe goud is of een bubbel erger dan de tulpenbollen. Steeds weer daalde de Bitcoin koers sterk en dachten de bubbelexperts dat hun gelijk was bewezen. Maar binnen een paar jaar steeg de waarde naar een niveau dat veel hoger was dan voorheen. Toen Tesla de Bitcoin koers de rug toe keerde was er weer een sterke daling, maar sindsdien heeft de cryptovaluta weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Maar wat zijn de groeiende en krimpende zuilen waar deze waarde op rust? Hier worden deze zuilen eens onder de loep genomen om te zien of Bitcoin kopen zo betrouwbaar is als sommigen beweren.

Om Bitcoin te kopen is vertrouwen nodig

Waarom zou je vertrouwen hebben in een valuta die bijna elk jaar wel eens verdubbeld of halveert? Waarom gaat die waarde eigenlijk omhoog of omlaag? Je hoeft zelf geen vertrouwen te hebben om Bitcoin te kopen, waar je wel op kan rekenen is dat anderen vertrouwen hebben. Sinds het begin van BTC hebben duizenden mensen investeringen gemaakt en veel verdiend aan de stijgende Bitcoin koers. Zelfs de mensen met veel vertrouwen in de munt verkopen tijdens de piek en kopen tijdens de dalen om zo meer te verdienen. Schrik daarom niet van een dalende Bitcoin koers. Er is geen twijfel mogelijk dat er met de volgende stijging nogmaals een nieuwe recordhoogte van waarde wordt bereikt. Het vertrouwen van een loyale gemeenschap is één van de zuilen die de waarde van BTC omhooghoudt.

Onvervalsbaar en vrij van inflatie

De andere twee zuilen die de Bitcoin koers steeds verder optillen komen door de techniek achter de cryptovaluta. Elke BTC transactie wordt genoteerd op de blockchain en deze notities worden op miljoenen onafhankelijke computers bewaard. Dit maakt het onmogelijk om de Bitcoin koers te vervalsen, al deze computers kunnen niet tegelijkertijd gehackt worden. De tweede zuil is dus de onvervalsbaarheid van Bitcoin. BTC’s immuniteit voor inflatie werpt licht op de vatbaarheid voor inflatie van de klassieke valuta’s zoals de euro en de dollar. Sinds de financiële crisis en de coronapandemie is er een grote stijging geweest in inflatie omdat er meer en meer geld wordt bijgeprint. Bitcoin heeft een van te voren bepaalde voorraad die nooit kan veranderen. Hoe meer mensen gebruik maken van de cryptovaluta, hoe meer dezelfde voorraad over meer mensen verspreid wordt. Dit is de reden dat de stijging van waarde gelinkt is aan de stijging van het aantal gebruikers.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van dubbele traptreden voor jouw huis

Trappen zijn een essentieel onderdeel van elk huis met meerdere verdiepingen. Ze zijn niet...

Eenvoudig Puinzakken Ophalen en Tuinaarde Big Bag Tips voor Tuinliefhebbers

Als je een tuinliefhebber bent, weet je hoe belangrijk het is om je tuin...

Een Moroccanoil masker geeft je haar een boost

Je haar heeft het zwaar te verduren. Je stelt het bloot aan allerlei invloeden....

Kerstversiering in een kleine woning, hoe pak je dat aan?

Een kerstboom is hét boegbeeld van Kerstmis, maar wie in een klein huis woont...