Werken aan een beter milieu

Ik werk nu al een tijdje bij een bedrijf. Natuurlijk willen ook wij aan het milieu denken. Hier is het een en ander voor nodig. Op vele manieren kan je zorgen voor het milieu. Ook al is het een kleine stap, het is een begin. Dus ook wij moesten iets verzinnen. Zo kwamen wij met het scheiden van afval. Plastic bij plastic, voedselwaar bij voedselwaar papier bij papier en ga zo maar door.

Besparen

Hiervoor moesten we een vuilcontainer huren. Zo kwamen we bij mkb-afval. Hier heb je verschillende containers voor verschillende soorten afval. Hier zijn dan ook scherpen tarieven voor beschikbaar en besparen we ook nog is 750 euro. Dat klinkt als een goede deal. Zo konden we een container huren voor verschillende soorten afval: papier en karton, organisch afval, flessen glas en restafval. Op deze manier dragen we bij aan een beter milieu. Op deze manier kan het afval worden gerecycled.

Wat is er beschikbaar?

Daarnaast zijn er ook verschillen formaten beschikbaar. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel afval het bedrijf zelf heeft. Zo kan de inhoud variëren tussen de 240 en 1700 liter inhoud. Ook kan je zelf beslissen hoe vaak je deze wil laten legen. Dit kan van een keer in de 4 weken tot twee keer in de week. Wij gaan er denk ik tussen in zitten want een keer in de 4 weken is wel een lange tijd om het vuilnis te laten staan. Je zet dan de container aan de openbare weg zodat de vuilniswagen gemakkelijk geleegd kan worden.

Lekker makkelijk

Op de site konden we makkelijk zien wat de kosten waren voor elk soort vuilnis. Zo is restafval duurder dan papier en karton. Maar zo hebben we dan ook meer restafval dan papier afval. Als we gingen kijken naar de formaten vonden wij een 660 liter vuilnisbak een goede keus. Deze is niet te groot maar ook niet te klein. Een vuilnisbak kan namelijk best snel gevuld worden. En daarna konden we aangeven hoe vaak we wilde dat de container geleegd zou worden. Zo dachten we aan een keer per week. Dan zal de container vast wel gevuld zijn en gaat het minder stinken. Ook zou de container de volgende dag al geleverd worden.

We gaan ervoor

Daarnaast kan je ook inloggen op de site. Ik denk dat je hiermee kan zien wanneer de vuilcontainer wordt opgehaald. Ook zou je dan denk ik ook je vuilcontainer kunnen upgraden of je huurcontainer opzeggen. Maar dat moeten we eerst nog maar zien.

Share

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Je huis goed onderhouden

Je huis is vaak een plek waar je een langere tijd in wil wonen....

Een Wereldreis van Energie: Het Verhaal achter Uw Powerbank

Een powerbank oplader, een compacte levenslijn in onze steeds meer verbonden wereld, heeft een...

Eenvoudig puin en tuinaarde afvoeren met handige big bags!

Heeft u een grote tuin- of verbouwingsklus gepland en bent u op zoek naar...

Puinzakken & Tuinaarde Big Bag: Slimme Ophaaloplossingen voor Uw Tuin

Als u op zoek bent naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om afval en...